Oppositio lyö lisää painetta Posti-gatessa - Politiikka - Ilta-Sanomat

Oppositio lyö lisää painetta Posti-gatessa

Kuvituskuva
Julkaistu: 27.11.2019 15:18

Kokoomus, kristilliset ja Liike nyt kertovat yhteisistä askelistaan Sirpa Paateron ja Antti Rinteen Posti-gaten lausunnoista syntyneessä vyyhdissä. PS vaati jo aiemmin tänään pääministerin ilmoitusta siitä, onko eduskunnalle puhuttu muunneltua totuutta.

Kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Liike Nytin eduskuntaryhmät kokoontuivat ryhmäkokouksiinsa kello 14.30 käsittelemään omistajaohjausta ja työmarkkinapolitiikkaa. Ne pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden eduskunnan Valtiosalissa kello 15.30. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii pääministerin ilmoitusta Postin tilanteen kriisiytymisen taustoista.

  • Suora lähetys on päättynyt.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kirjoitti aiemmin blogissaan, että puolue harkitsevan vakavasti luottamusäänestystä pääministeri Antti Rinteen (sd) ja omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Sirpa Paateron (sd) asemasta Postiin liittyvien sekavien lausuntojen johdosta. Orpo halusi kuitenkin ennen ratkaisua selvyyttä siihen, mitä todellisuudessa on tapahtunut.

Perussuomalaiset vaati yksinään jo aiemmin tänään pääministerin ilmoitusta Postiin liittyen. Puoleen mukaan ilmoituksesta on käytävä ilmi selkeästi, onko eduskunnalle kerrottu ”muunneltua totuutta” Postin tilanteen taustoista ja ministereiden yhteydestä asiaan.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kuvaili, että parin viime kuukauden aikana tarinat ovat muuttuneet pahimmillaan muutaman tunnin välein.

Tuoreimmat osastosta