Paatero ei ota kantaa asemaansa ministerinä – selittää Posti-soppaa ”viestintäkatkoksilla ja epäselvillä teksteillä”

Paateron mukaan arvion hänen asemastaan ”tekee joku muu kuin minä yksin”.

27.11.2019 15:04

Postin työriitaan löytyi keskiviikkona sopu, mutta poliittinen jälkipyykki jatkuu.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) ei ottanut eduskuntaan saapuessaan kantaa siihen, horjuuko jo hänen oma asemansa.

– Oppositiopuolueet käyttävät parlamentarismin omaa tehtävää ja arvion tekee joku muu kuin minä yksin, Paatero kommentoi.

IS kysyi Paaterolta, onko joko Postin hallituksen tai ministerin lähdettävä.

– Tällä hetkellä sellaista suunnitelmaa ei tietääkseni ole, ja se jää nähtäväksi, mikä on oppositiopuolueiden tahtotila tähän loppuun asti, Paatero vastasi.

Paatero kertoi sopineensa Postin kanssa, että he käyvät läpi ”keskinäisen viestinnän”.

– Tässä on ollut erilaisia viestintäkatkoksia, epäselviä tekstejä tai väärinymmärrystä tai jotakin muuta.

Oppositiopuolueet perussuomalaiset ja kokoomus penäävät tietoa siitä, ovatko ministerit puhuneet Posti-sopassa totta eduskunnan edessä.

Suurin paine kohdistuu Paateroon, joka sanoi viime kyselytunnilla kuulleensa 1. syyskuuta tapahtuneesta Postin liikkeenluovutuksen ajankohdasta vasta jälkikäteen, jolloin hänellä ei ollut kertomansa mukaan mahdollisuuksia ”tehdä tietenkään mitään”.

IS:n tietojen mukaan Paatero on saanut pitkin matkaa tietoa Postin suunnitelmista siirtää liikkeenluovutuksella 700 pakettilajittelijaa halvemman työehtosopimuksen piiriin, mutta ei ole puuttunut tilanteeseen.

IS:n tietojen mukaan Posti informoi Paateroa ja tämän avustajakuntaa ensimmäisen kerran asiasta jo 7. kesäkuuta.

Paatero myönsi tiistaina, että 700 Postin työntekijän siirtäminen toisen työehtosopimuksen piiriin on ollut esillä 21. elokuuta pidetyssä tapaamisessa.

Paatero toisti tiistaina useaan otteeseen, että avainpäivämäärä oli hänen mukaansa 1. marraskuuta, jolloin postilaisten oli määrä siirtyä uuden työehtosopimuksen piiriin.

Paatero kertoi saaneensa tiedon liikkeenluovutuksesta yllättäen 3. syyskuuta, kun hän oli menossa pitämään tiedotustilaisuutta. Pääministeri Rinne kertoi tiistaina kuulleensa Postin 700 pakettilajittelijan työehtosopimuksen siirrosta samana päivänä, 3. syyskuuta.

Paatero ei ottanut keskiviikkona kantaa Posti-sopan yksityiskohtiin.

– Palataan niihin myöhemmin. Tärkeintä on, että satamat ja vienti eivät huomenna pysähdy ja Postin työntekijät palaavat töihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?