Keskustan Kurvinen suivaantui mielensä pahoittajista: ”Onko Suomi tullut hulluksi?”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan mielestä Suomeen on rantautunut amerikkalainen identiteettipolitiikka.

Antti Kurvinen kommentoi viimeiaikaisia keskusteluja muun muassa sketsiviihteestä ja joulujuhlista.

23.11.2019 11:33

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen suomi viime päivien julkista keskustelua joulujuhlista, Mannerheim-kuvasta ja sketseistä, puhuessaan Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Kalajoella lauantaina.

– Koulujen joulujuhlia ei saa pitää kirkossa. Professori vaatii opiskelijoita poistamaan Mannerheimin kuvan seinältä. Poliisi saa useita tutkintapyyntöjä vuosikymmeniä vanhoista televisiosketseistä. Kaupunginvaltuusto päättää viedä lihan ja maidon lasten ja vanhusten lautasilta. Sanomalehti päättää ruveta kutsumaan eduskunnan puhemiestä puheenjohtajaksi, Kurvinen listasi.

– Uskon aika monen kysyvän, onko Suomi tullut hulluksi.

Kurvisen mukaan keskustelu osoittaa, että Suomeen on ”rantautunut amerikkalainen identiteettipolitiikka”.

– Siihen kuuluu yksipuolinen ehdottomuus, äärimmäinen poliittinen korrektius, kaikesta loukkaantuminen ja vain yksi ”oikea mielipide. En jaksa uskoa, että tavalliset ihmiset niin kaupungeissa kuin maaseudullakaan haluavat tällaista arkijärjelle vierasta kehitystä. He kaipaavat malttia ja järkilinjaa, Kurvinen sanoi.

Kurvinen penää järkipolitiikkaa, jossa Keskustan tehtävä on tuoda esiin ”järjen ääni”. Se tarkoittaa ”suomalaisen elämänmuodon ja perinteiden puolustamista samalla omantunnonvapautta ja yksilöllisyyttä kunnioittaen”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?