Li Andersson piikitteli ”mersupersuja” – perussuomalaisista älähdettiin heti: ”Helppo puhua, kun autoa ajaa autonkuljettaja” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Li Andersson piikitteli ”mersupersuja” – perussuomalaisista älähdettiin heti: ”Helppo puhua, kun autoa ajaa autonkuljettaja”

Li Andersson piikitteli oppositiossa olevia perussuomalaisia ja kokoomusta puoluekokouspuheessaan perjantaina.

Julkaistu: 16.11.2019 11:54

Kokoomuksessa äimisteltiin Anderssonin puheita ”Audi-miesten” etujen ajamisesta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson letkautti vasemmistoliiton puoluekokouksessa Kuopiossa perjantaina, että ”Audi-miesten asemaa ajavat kokoomuslaiset ovat saaneet rinnalleen mersupersut”.

Andersson käsitteli puheessaan ja Ilta-Sanomien Polttopisteessä-haastattelussa opposition profiilia: Anderssonin mielestä Suomessa on vain yksi oppositio, joka on talousoikeistolainen ja arvokonservatiivinen.

Anderssonin sutkautus noteerattiin heti perussuomalaisten riveissä.

– Lin on helppo puhua, koska hänen BMW-merkkistä autoaan ajaa autonkuljettaja. Kenen edusta mahtaa olla kysymys? Vilhelm Junnila (ps) kyseli Twitterissä.

– Arvoitus: mitä se on kun ministeri-Audin takapenkillä harjoitetaan skumppa-luokkataistelua? Köyhän asia on unohtunut ja hiki ei enää haise. Se on Li Andersson! perussuomalaisten listoilta eduskuntaan pyrkinyt tutkija Arto Luukkanen kirjoitti.

Veronika Honkasalo (vas) tarjoutui selittämään, että Andersson tarkoitti lanseeraamallaan mersupersu-käsitteellä ”perussuomalaisten ajamaa hyvin oikeistolaista talouspolitiikkaa”.

Myös kokoomuksen kansanedustajat tarttuivat Anderssonin puheisiin.

– Voi Li Anderssonia! Kuinka monella suomalaisella on varaa omaan Audiin ja vielä autonkuljettajaan? Timo Heinonen (kok) kommentoi Twitterissä.

– Ministeritason ihminen lähtee nimittelemään opposition edustajia sen mukaan, mitä kulkuneuvoa he käyttävät, Pia Kauma (kok) kritisoi.

Sinuhe Wallinheimo (kok) vastasi Anderssonille laittamalla Twitteriin kuvan lapsesta Audi-leikkiauton kyydissä.

– Kerrankin Li Andersson on oikeassa. Me ajamme vahvasti tämänkin Audi-miehen asiaa. Me emme halua jättää lapsillemme sellaista velkataakkaa maksettavaksi, jonka tämä pikavippihallitus nyt jättää.

– Kokoomus ja minä ajamme lisää hyvinvointia ja vaurautta kaikille suomalaisille, joten toki myös Audi-miehille. Totta maar maallemme tekisi oikeistolaisempi talouspolitiikka hyvää, Juhana Vartiainen (kok) kommentoi.

Anderssonin puheet nostattivat äläkän ministerien autonkuljettajaedusta, mutta minkä merkkisten autojen takapenkeillä ministerit istuskelevat?

IS kertoi kesäkuussa, että valtioneuvoston kanslian kuljetusryhmän autotallissa oli hallituksen aloittaessa 15 kappaletta Volvo S90 -merkkisiä autoja, kahdeksan kappaletta BMW 5 -sarjaan kuuluvia autoja, neljä kappaletta Mercedes-Benzin E-sarjaan kuuluvia autoja, kolme kappaletta Volkswagen Transportereita, yksi Audi A6 sekä yksi Volkswagen Multivan.

Ministereillä ei ole omia kuljettajia eikä nimikkoautoja.

– Mennään aina tilanteen mukaan. Työnjohdollisella rotaatiomallilla ja resurssin tehokkaalla käytöllä pyrimme minimoimaan ylimääräiset kilometrit, valtioneuvoston kanslian apulaiskuljetuspäällikkö Joni Palonen kommentoi.

Poikkeuksena ovat pääministeri, jolla on oma auto ja kuljettaja, sekä sisäministeri, jota liikuttaa poliisi, ja puolustusvoimiin tukeutuva puolustusministeri.