Setä Arkadia: Sirpa Paateron (sd) avustaja karkasi porvarien kelkkaan - Politiikka - Ilta-Sanomat

Setä Arkadia: Sirpa Paateron (sd) avustaja karkasi porvarien kelkkaan

Kuvituskuva
Julkaistu: 17.11. 9:00

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) erityisavustaja Paavali Kukkonen hyppää Elikeinoelämän Keskusliittoon Jyri Häkämiehen (kok) hommiin. Ei ihme, tiivistää Setä Arkadia alias Timo Haapala.

Joskus pikku-uutiset ovat mielenkiintoisempia kuin isommat. Kuluneella viikolla Setä A. nimittäin luki lehdestä, että kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) erityisavustaja Paavali Kukkonen (sd) siirtyy Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n johtavaksi asiantuntijaksi vastuualueenaan yrittäjyys ja elinkeinopolitiikka.

Eli Paavali karkaa Paaterolta Jyri Häkämiehen (kok) hommiin. Ehti hän puoli vuotta Paateroa avustaakin.

Motiiveja voi vapaasti ”veikata”. Paateron ympärillä sattuu ja tapahtuu sen verran paljon, ettei ole totisesti ihme, että jopa demariavustaja hyppää porvarien kelkkaan.

Postin suhteen Paatero on esiintynyt tarmokkaasti. Tosin nyt Postin asiat taatusti etenevät ilman häntäkin. Suomen taiteilijat näet vetoavat hallitukseen ja eduskuntaan, että Postin tulee olla julkista palvelua, jota ei alisteta liikevoiton tavoittelulle. Eli maksaa mitä maksaa. Tätä mieltä ovat mm. Aki Kaurismäki, Paleface ja Heinäsirkka, mikä tiedoksi.

Mutta takaisin Paavaliin. Siirto EK:n lihapadoille ei toki tapahdu heti, vaan vasta keväämmällä, sillä Kukkosella on neljän kuukauden karenssi. Siltä ajalta valtio maksaa Kukkoselle luonnollisesti täyden palkan.

Setä A. alkoi laskeskella, että jos tai kun hallituksen liki satapäinen erityisavustaja- ja valtiosihteeriarmeija siirtyy toisiin hommiin, tai hallitus kaatuu, valtio joutuu maksamaamaan pitkän sentin näiden lahjakkaiden nuorten karenssipalkkoja, 4–6 kuukautta per tyyppi.

Alkuperäinen, varsinkin kirjerintamalla kunnostautunut Raamatun pyhä apostoli Paavali on muuten kirjoittajien, siis myös toimittajien suojelupyhimys, eli kummastakaan miehestä ei pahaa sanaa.

Antti Rinne (sd) puolestaan suututti jopa oman ay-väkensä ehdottamalla, että osa hänen pienenentyneestä vappusatasestaan lohkaistaisiin – eli joidenkin mielestä ryöstettäisiin – suomalaisista työeläkerahoista.

Rinne on vedonnut ”asiantuntijoiden” kanssa käymiinsä keskusteluihin – mutta suojelee nimiä kuin katolilaispappi rippisalaisuutta.

Yksi asiantuntija ainakin tiedetään: Rinne itse. Kun itsensä kanssa keskustelee, ideat vaikuttavat hyviltä.

– Tuntuu aika uskaliaalta ja pelottavaltakin se, että jos nämä eläkerahaston muuttuvat tällaisen poliittisen pelin välineiksi, Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo tiivisti Ylen haastattelussa.

Onneksi mielenrauhaa eduskunnassa tuovat jokavuotiset budjettipirskeet.

Oppositio tekee ”varjobudjetin” nimellä kulkevia turhakkeita. Hallituksen suunnitelmiin niillä ei ole vaikutusta, ja jos oppositiopuolue pääsee hallitukseen, sekin unohtaa omat varjobudjettinsa saman tien. Perussuomalaiset esittivät oman tekeleensä torstaina, ja sen perusteella valtiontalous voidaan kattaa maahanmuutosta ja kehitysyhteistyöstä leikkaamalla.

Kepun ryhmäjohtaja Antti Kurvinen, tuo Etelä-Pohjanmaan Ben Matlock ripitti persuja jo Suomenmaassa, ettei maahanmuutto ei ole ehtymätön rahasampo, josta voi ammentaa loputtomasti rahaa. Vieläkin vakavampaa Kurvisen mielestä on, ettei persuilla ole toimenpiteitä työllisyyden parantamiseksi. Kepu kuulemma kaivaa sen eteen kaikki kivet.

Milloinkahan tämä hallituksen/kepun rojekti käynnistyy ja kuuluu kolinaa?

Ps. 1. Kun tähän loppuun pannaan ripaus kaupunginvaltuuttettu Abdirahim ”Husu” Husseinia (sd), joka vaalien alla ”unohti”kertoa demareille, että on tuomittu kolmesta petosrikoksesta vuosina 2001, 2002 ja 2006, niin eiköhän politiikan viikko ole naputeltu. Tuomioissa on kyse Husseinin nostamista sosiaalietuuksista, joihin hän ei työtulojensa puolesta ollut oikeutettu. Kuten Pentti Haanpään Iisakki Vähäpuheinen sanoisi: Husu ei koskaan valehtele, mutta väärin hän saattaa joskus muistaa…