Eveliina Heinäluoma Husu Husseinin puolen vuoden jäähystä: ”Luotan siihen, että hän ottaa opikseen” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Eveliina Heinäluoma Husu Husseinin puolen vuoden jäähystä: ”Luotan siihen, että hän ottaa opikseen”

Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma perustelee Abdirahim Husseinin sanktiota valehtelulla ja siitä johtuvalla luottamuspulalla.

Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma perustelee Abdirahim Husseinin sanktiota valehtelulla ja siitä johtuvalla luottamuspulalla.

Julkaistu: 12.11.2019 12:24

Sdp:n valtuustoryhmässä toivotaan, että pöly laskeutuisi ja Hussein rauhoittuisi kevään aikana.

Sdp:n valtuustoryhmä kokoontui maanantai-iltana Sdp:n puoluetoimistolle Helsingin Hakaniemeen käsittelemään puolueen kaupunginvaltuutetun Abdirahim ”Husu” Husseinin valehtelujupakkaa.

Sdp:n valtuustoryhmän kokouksessa oli esillä kolme vaihtoehtoa: huomautus, määräaikainen erottaminen ja pysyvä erottaminen.

Sdp:n valtuustoryhmä päätyi yksimielisesti määräaikaiseen erottamiseen – Hussein on sivussa ryhmän toiminnasta kesäkuun loppuun saakka.

– Luotan siihen, että hän ottaa tästä opikseen. Toivomme, että Husu pyrkisi omalla toiminnallaan palauttamaan luottamuksen ja pystyisi sitä kautta mahdollisesti palaamaan valtuustoryhmän jäseneksi, Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma muotoilee IS:lle.

Jupakassa on kyse siitä, että osa-aikaisena taksikuskina toiminut Hussein oli valehdellut, kun hän oli väittänyt jättäneensä rasistisesti käyttäytyneen asiakkaan moottoritielle.

Taksi Helsingin selvitys paljasti, että näin ei ollut tapahtunut. Väitetty välikohtaus oli kerännyt paljon huomiota sosiaalisessa mediassa ja noussut uutiseksi useissa medioissa.

Hussein kertoi Heinäluoman mukaan maanantai-illan ryhmäkokouksessa ryhmälle oman näkemyksensä tapahtumista.

Aiemmin päivällä Hussein oli pyytänyt valehteluaan anteeksi Twitterissä ja kertonut tekevänsä kaikkensa luottamuksen palauttamiseksi. Tuoreeltaan Hussein antoi ymmärtää, että keskustelu oli haluttu vetää eri raiteille.

Heinäluoman mukaan Hussein vakavoitui, koska hän oli itse käsittänyt, että ”tässä on syytä ottaa uusi vaihde päälle, jotta ulospäin välittyy oikea viesti Husun ajattelusta”.

– Olin äärimmäisen pettynyt, on selvää, ettei Husu toiminut rehellisesti ja tuonut itse asioita valtuustoryhmän tietoon. Määräaikainen erottaminen oli ryhmän yksimielinen päätös, Heinäluoma sanoo.

IS:n tietojen mukaan Sdp:n valtuustoryhmässä toivotaan, että pöly laskeutuisi ja Hussein rauhoittuisi kevään aikana.

IS:n tietojen mukaan ryhmässä pidetään kiusallisena, että julkisuudessa huomion kerää kaupunkipyöräaloitteiden kaltaisten avausten sijasta yksittäisen valtuutetun toiminta.

Abdirahim Hussein on sivussa Sdp:n valtuustoryhmän toiminnasta kesäkuun loppuun saakka. Jäähy alkoi jo maanantaina.

Abdirahim Hussein on sivussa Sdp:n valtuustoryhmän toiminnasta kesäkuun loppuun saakka. Jäähy alkoi jo maanantaina.

Tuoreimmat osastosta