Sari Essayah Ylellä: Mielelläni kuulisin apulaisoikeusasiamiehen perustelut linjaukselle koulujen joulujuhlasta

Julkaistu: , Päivitetty:

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan kouvolalainen koulu toimi lainvastaisesti järjestäessään joulujuhlan uskonnollisena tilaisuutena kirkossa.
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah sanoo, että kuulisi mielellään perustelut eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen tuoreelle linjaukselle koulujen joulujuhlasta.

Essayah sanoi Ylen TV1:n Ykkösaamussa, että haluaa apulaisoikeusasiamiehen kertomaan perusteluita ratkaisulle eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmän ensi viikon kokoukseen. Essayah toimii ryhmän puheenjohtajana.

Tiistaisessa ratkaisussa apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen katsoi, että koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa on oppilaiden yhdenvertaisuuden ja uskonnonvapauden näkökulmasta ongelmallista.

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan kouvolalainen koulu toimi lainvastaisesti järjestämällä koulun joulujuhlan uskonnollisena tilaisuutena.

Ratkaisun mukaan kirkossa pidettyä koulun joulujuhlaa oli pidettävä uskonnon harjoittamiseksi katsottavana tilaisuutena. Joulujuhlassa laulettiin virsiä, esitettiin jouluevankeliumi ja kuunneltiin seurakunnan papin pitämä puhe.

Essayahia huolestuttaa, että linjauksen vuoksi koulun kirkkotapahtumiin eivät voisi jatkossa osallistua nekään lapset, jotka siihen haluaisivat osallistua.

– Tämä on mielestäni yksi osoitus siitä, että Suomessa positiivista uskonnonvapautta ollaan kaventamassa, Essayah sanoi.

Apulaisoikeusasiamiehen ratkaisusta kertoi aiemmin Maaseudun Tulevaisuus.
Juttua on korjattu kello 14.19. Essayah puhui linjauksesta, joka koskee joulujuhlaa, ei -kirkkoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt