Hallituskumppani keskustan kansanedustaja pitää Paateron kommentteja outoina: ”Asiat menevät aivan päälaelleen”

Julkaistu:

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero saa kritiikkiä Joonas Köntältä.
Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä ihmettelee hallituskumppani Sdp:n kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron kommentteja Veikkauksesta.

STT:n mukaan Paatero selvittäisi, voitaisiinko Veikkauksen tuottojen pienentymistä kompensoida lisäämällä nettipelaamista ja uusia pelejä.

– Kun ministeri esittää, että poistettaville pelikoneille pitäisi löytää korvaavia pelejä, asiat menevät aivan päälaelleen. Jos pelaaminen vähenee, se on hyvä asia. Ei vähenemistä tarvitse korvata muulla pelaamisella, Könttä sanoo medialle välittämässään tiedotteessa.

Myös oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo teilasi Twitterissä ministerin avauksen.

– Tämä on aivan käsittämätön linjaus. Peliongelmia pitää vähentää, ei lisätä. Järjestöjen ja muiden tärkeiden kohteiden rahoitus on ratkaistava muilla keinoin kuin pelaamista lisäämällä, Orpo twiittaa.


Veikkaus kertoi viime viikolla uudistustoimista, jotka kutistavat yhtiön tulosta vuonna 2021 150–200 miljoonalla eurolla verrattuna tämän vuoden tasoon. Veikkaus kertoi tiedotustilaisuudessa muun muassa, että sen rahapeliautomaattien määrä vähenee ensi vuonna 3 500:lla. On kuitenkin mahdollista, että yhteensä jopa 8 000 automaattia vähentyy tulevien vuosien aikana.

Myös markkinointia vähennetään ja mainosten sisältöön tulee muutoksia. Veikkaus on ollut tänä syksynä myrskyn silmässä myös siitä syystä, että se on markkinoinut uhkapelien kuuluvan arkeen.

– Juuri peliongelmien vähentämisen vuoksi pelikoneiden sijoittelua tulee vähentää roimasti. Kasinoiden tai pelisalien kaltaiset valvotut paikat ovat haittojen ehkäisyn kannalta huomattavasti nykytilannetta vastuullisempi ratkaisu, Könttä sanoo.

Veikkaus on tilittänyt voittoja vuosittain noin miljardin euron edestä. Ministeriöt jakavat tuotot yleishyödyllisille tahoille. Jo ensi vuonna näistä tuotoista jää Veikkauksen mukaan 50 miljoonaa saamatta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt