Insinööriliitto: Kikyllä ei saanut pidentää työaikaa, kun työaika oli kirjattu työsopimukseen

Julkaistu:

”Työajan pidennys on voitu tehdä perusteettomasti isolle joukolle työntekijöitä”
Insinööriliitto kertoo Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden päättäneen, että työntekijän työsopimukseen kirjattua työaikaa ei voi pidentää kilpailukykysopimuksella.

Päätös perustuu Insinööriliiton mukaan niin sanottuun edullisemmuussääntöön, eli työehtosopimuksella ei voi määrätä työajasta työsopimuksessa sovittua huonommin. Kikyssä sovittua työajan pidentämistä ei voi toteuttaa työntekijöille, joiden työsopimukseen on kirjattu suoraan työaika.

– Käräjäoikeuden linjaus on erittäin mielenkiintoinen. Tämän perusteella työajan pidennys on voitu tehdä perusteettomasti isolle joukolle työntekijöitä, arvioi Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksa tiedotteessa.

Oikeusprosessi alkoi, kun suunnittelu- ja konsulttialalla työskentelevä Insinööriliiton jäsen halusi käräjäoikeuden selvittävän, voiko hänen työsopimuksessaan sovittua työaikaa pidentää sillä perusteella, että alan työehtosopimukseen sisällytettiin kilpailukykysopimuksessa sovittu 24 tunnin työajan pidennys.

Insinööriliiton lakimies Satu Tähkäpää olettaa asian käsittelyn jatkuvan hovioikeudessa.

– Päätöksellä voi olla merkittäviä seurauksia siihen, miten työajan pidennykseen suhtaudutaan, miten sitä käytetään ja sovelletaan yrityksissä, hän sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt