Ministeri Paatero Veikkauksen tilanteesta: ”Kysymysten ratkaiseminen vaatii leveitä hartioita eduskunnassa”

Julkaistu:

Politiikka
Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero esittää parlamentaarista työryhmää pohtimaan Veikkauksen tulevaisuutta.
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) mukaan viime aikoina esillä olleiden, Veikkausta koskevien kysymysten ratkaiseminen vaatii yhteistyötä kaikkien eduskuntapuolueiden kesken.

Hänen mukaansa Veikkaukseen kohdistuneet vaatimukset eivät ole ratkaistavissa pelkästään yhtiön tai omistajaohjauksen toimenpiteillä.

– Monien viime aikoina esillä olleiden kysymysten ratkaiseminen vaatii leveitä hartioita eduskunnassa ja koko valtioneuvostossa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi tuottoarvio tai pelikoneiden määrän merkittävistä vähentämisistä päättäminen, Paatero sanoo tiistaina lähettämässään tiedotteessa.

Omistajaohjausministeri esittääkin parlamentaarista työryhmää arvioimaan rahapelijärjestelmäuudistusta ja pohtimaan järjestelmän kehittämistarpeita.

Paateron mukaan työryhmä voisi aloittaa pyöreän pöydän keskustelulla ja antaa yhteisen lausuman rahapelijärjestelmän kehittämisen tarpeista.

Hallitusohjelman kirjaus rahapelijärjestelmän osalta on kuitenkin hänen mukaansa selkeä: Kanavointikykyinen yksinoikeusjärjestelmä halutaan turvata.

– Sisäministeriön johdolla on käynnistynyt arpajaislain uudistaminen, jonka toivon etenevän ripeästi. Työryhmässä tapahtuva poliittisen tahtotilan kirkastaminen antaa selkänojaa arpajaislain valmisteluun.

Viime kuukausien julkiseen keskusteluun viitaten Paatero toteaa, että Veikkaus on omalta osaltaan tehnyt monia muutoksia ja kehittänyt toimintansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt