Näin Antti Rinne arvioi elämä­kerrassaan poliitikkoja: Halla-aho on ”älykäs ja taitava tyyppi, mieli­piteiltään sairas”

IS kokosi Rinteen mietteitä muista ihmisistä.

Antti Rinteen mukaan perussuomalaisten loppukiri eduskuntavaaleissa oli niin vahva, että perussuomalaiset olisivat nousseet suurimmaksi puolueeksi, jos vaalit olisi pidetty viikkoa myöhemmin.

24.10.2019 17:21

1) ”Jussi Halla-ahoa ei kannata aliarvioida. Hän on älykäs ja taitava tyyppi, mutta mielipiteiltään sairas. Halla-aho ajaa kovaa talouspolitiikkaa, hän vähättelee väestön ikääntymiseen liittyviä ongelmia ja sanoo, että pärjäämme, vaikka tänne ei kukaan tulisi.”

2) ”Soini oli hillotolppansa saavuttaakseen valmis myymään melkein kaikki periaatteet suhteessa omaan arvopohjaansa. Soini ei ole rasistinen ihminen, mutta sen näimme, että hän antoi tuulensuojan halla-aholaiselle porukalle.”

3) ”Eero (Heinäluoma) sanoi, että en tulisi koskaan saamaan puoluekokouksessa äänistä kolmannesta enempää. Vastasin, että minulla oli eri käsitys ja luvut tiedossani. Siihen Eero totesi, että älä unta näe. Mielestäni Eero arvioi pahasti väärin vuonna 2007 päätyessään siihen, että hän ei jatka puheenjohtajana hävittyjen vaalien jälkeen. Syntyi kulminaatiopiste, jossa Sdp hämärässä sumussa lähti johonkin suuntaan.”

Antti Rinne voitti Jutta Urpilaisen Sdp:n puheenjohtajavaalissa 2014. Rinne kertoo tunteneensa olonsa puheenjohtajana aluksi poikkeuksellisen yksinäiseksi.

4) ”Jutta (Urpilainen) meni tekemään kardinaalimokan tiputtaessaan saman vaalikauden aikana yhteisöveroa kuusi prosenttiyksikköä. Viimeisen leikkauksen veroon hän teki vastoin sitä, mitä demareiden talouspoliittisessa työryhmässä oli yhdessä sovittu. Siellä oli päätetty, että Ruotsin kanssa sovittaisiin verokilpailun lopettamisesta emmekä enää kilpailisi keskenämme yhteisöverolla vaan varmistaisimme yhdessä hyvinvointivaltion rahoituspohjan.”

5) ”Alun perin ehdotin aiemmin tehdyn indeksileikkauksen perumista. Stubb sanoi, että hän oli ollut itse edellisessä hallituksessa päätöstä tekemässä ja pyysi siksi keksimään jotain muuta. Esitin takuueläkkeen nostoa ja eläketulovähennyksen muuttamista. Hän kuittasi ne puhelimessa ja sanoi, että ne ovat ok. Mutta sitten budjettiriihessä hän tuli sanomaan, että saat vain jommankumman. Silloin oli lähellä, etten päättänyt kaataa koko roskaa.”

6) ”En vieläkään ymmärrä, miksi Vapaavuori toimi sillä tavalla kuin toimi. Kyse oli puhtaasti tasavertaisesta kohtelusta: siitä, että Fennovoimaa ja TVO:ta olisi kohdeltu (TVO:n periaatepäätöshakemus hylättiin syyskuussa 2014, Fennovoiman hyväksyttiin) samoilla periaatteilla.”

 

Lähde: Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen kirja Antti Rinne – Koko tarina (Into)

Alexander Stubbin ja Antti Rinteen kemiat eivät kohdanneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?