Kai Mykkänen kritisoi Maria Ohisalon selvityspyyntöä: ”Käytetään helposti anarkisti- tai ääriryhmäpiireissä”

Mykkäsen mielestä poliisilla oli ymmärrettävä syy pelätä ylilyöntejä lauantain mielenosoituksessa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen toivoo poliisin julkistavan ainakin olennaisilta osiltaan selvityksen, jonka he teettävät toiminnastaan sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) pyynnön pohjalta.

21.10.2019 22:25

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ex-sisäministeri Kai Mykkänen oudoksuu sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) päätöstä pyytää poliisilta selvitys heidän omasta toiminnastaan.

– Sitä käytetään helposti ministerin tahdosta riippumatta anarkisti- tai ääriryhmäpiireissä, kun halutaan korostaa, että poliisin toiminnassa on jotakin kyseenalaista. Se on kohtuutonta poliisin kannalta, joka tarvitsee luottamusta.

Mykkäsen mielestä poliisilla oli ymmärrettävä syy pelätä ylilyöntejä lauantain mielenosoituksessa Narinkkatorilla.

– Silloin varaudutaan vähän pahempaan kuin on todennäköisemmin edessä. Jos on pelkästään pamppu ja pistooli, tulee helposti kaikkien kannalta ikävämpi tilanne, jos esimerkiksi pahoinpitelyä tai ilkivaltaa ei saada nopeasti estettyä tai katkaistua.

Mykkänen toivoo, että ministeri julkistaa poliisin selvityksen ”ainakin soveltuvin osin”, kun selvityspyynnöstäkin on tehty julkinen.

– Tämä on vasta selvityspyyntö, mutta jos sisäministeri aikoo tehdä johtopäätöksiä, jotka rajaavat poliisin kykyä varmistaa järjestys, ollaan paljon vakavampien kysymysten äärellä.

Myös perussuomalaisten riveistä kritisoitiin Ohisaloa. Tom Packalénin (ps) mukaan Ohisalon ”populistinen tviittailu antaa vaikutelman anarkismille flirttailusta”.

Ohisalo ei vastannut IS:n yhteydenottopyyntöihin maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?