Perussuomalaisten kansanedustaja sisäministeri Ohisalosta: ”Antaa vaikutelman anarkismille flirttailusta” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisten kansanedustaja sisäministeri Ohisalosta: ”Antaa vaikutelman anarkismille flirttailusta”

Sisäministeri Ohisalo vaati poliisilta selvitystä voimakeinojen käytöstä lauantain Turkki-mielenosoituksessa.

Sisäministeri Maria Ohisalon avaus ei lämmittänyt kansanedustaja Tom Packalénia.

21.10.2019 14:20

Kansanedustaja Tom Packalén (ps) ei ymmärrä sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) tarpeita puuttua poliisin toimintaan Turkki-mielenosoituksissa.

Ohisalo pyysi poliisilta selvitystä sen toiminnasta lauantain mielenosoituksissa. Poliisi otti yhteen mielenosoittajien kanssa ja käytti etälamautinta.

– Mielestäni tällainen populistinen twiittailu ei sovi sisäministerin arvolle. Se antaa vaikutelman anarkismille flirttailusta. Packalén totesi tiedotteessaan.

Packalen kyselee sisäministeri Ohisalolta, olisiko poliisin pitänyt poistua paikalta, kun mielenosoittajat eivät poliisia totelleet.

– Olisiko poliisin pitänyt ilmoittaa, että se poistuu paikalta, elleivät mielenosoittajat noudata saamiaan ohjeita ja määräyksiä? Olisiko poliisin mielestänne täytynyt jättää lailliset velvollisuutensa suorittamatta?

Kansanedustaja Tom Packalén kyselee sisäministeri Maria Ohisalolta, että olisiko poliisin pitänyt poistua paikalta lauantain Turkki-mielenosoituksesta tilanteen kärjistyttyä.

– Jos haluatte antaa vallan anarkialle, teidän on paras yrittää muuttaa lainsäädäntöä eduskunnassa esimerkiksi niin, ettei poliisi vastedes saa turvata yleistä järjestystä ja turvallisuutta tietyissä mielenosoituksissa. Vastaavana ministerinä ette voi sellaista mielestäni vaatia, Packalén sanoi tiedotteessaan.

Packalén on siviiliammatiltaan poliisi.

Myös kansanedustaja Timo Heinonen (kok) on kysellyt sisäministeri Ohisalon selvityspyynnön perään. Heinosen mielestä Ohisalo ”jollain lailla kyseenalaistaa poliisin toimintaa”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?