Presidentti Niinistön mielestä pakolaissopimus Turkin kanssa ei ollut virhe –  suuri ongelma on, jos Isis voittaa

Julkaistu:

Niinistön mukaan geopoliittinen vallanjako kertoo myös EU:n roolista suhteessa Turkin hyökkäykseen.
Presidentti Sauli Niinistön mielestä Turkin iskussa Syyriaan suurin ongelma on, jos terroristijärjestö Isis päätyy konfliktin voittajaksi. Niinistö puhui suomalaistoimittajille Addis Abebassa virallisella vierailullaan Etiopiassa.

Kysyttäessä, tulisiko Euroopan unionin ottaa käyttöön esimerkiksi pakotteita Turkkia vastaan, presidentti vastasi tyytyvänsä siihen, mitä EU:n ulkoministerit ovat vastanneet.

EU-maiden ulkoministerit sopivat maanantaina keskeyttävänsä aseiden viennin Turkkiin Koillis-Syyrian sotatoimien takia. Lisäksi maat jatkavat pakotteiden valmistelua.

Niinistö harmitteli, ettei EU:lla ole enää yhtä merkittävää roolia kuin aikaisemmin. Nyt geopolitiikassa vallankahvassa ovat Yhdysvallat, Kiina ja Venäjä. Niinistön mukaan vallanjako kertoo myös EU:n roolista suhteessa Turkin hyökkäykseen.

– Tyytyisin vain toistamaan sen, että geopolitiikka on tänä päivänä palapeliä, jossa huomenna palat saattavat olla ihan eri järjestyksessä.

Turkki on uhkaillut päästävänsä maassa olevat miljoonat pakolaiset Euroopan alueelle. Presidentti Niinistön mukaan Turkin kanssa solmittu pakolaissopimus ei kuitenkaan ollut virhe.

– Sanotaan näin, että minä kyllä kannatin sitä, enkä senkään vuoksi lähde sitä moittimaan, Niinistö totesi.

Presidentti toi esiin myös, että moni syyrialainen on kotoutunut Turkkiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt