Antti Rinne haukkui lyttyyn populistien ilmastopolitiikan: ”Olen äärimmäisen huolissani”

Greta Thunberg näyttäytyy vanhemmille ihmisille uhkana, Rinne arvioi.

Ruotsin demaritaustainen pääministeri Stefan Löfven keskusteli pääministeri Antti Rinteen kanssa ilmastosta Sdp:n seminaarissa Helsingissä lauantaina.

5.10.2019 17:41

Pääministeri Antti Rinne (sd) arvosteli Sdp:n tulevaisuuspäivillä Helsingissä ”populisteja” katastrofaalisista ilmastolinjauksista.

IS tiedusteli Rinteeltä tilaisuuden jälkeen, viittasiko hän kommentillaan myös perussuomalaisiin.

– Jokainen, joka vähänkin seuraa politiikan sisältöä, voi vetää sen johtopäätöksen, että aika monet populistiset puolueet ja liikkeet Euroopassa ja maailmassa kiistävät sen, että ilmastonmuutos olisi ylipäätään totta, Rinne aloitti.

– Jos se kiistetään, se tarkoittaa käytännössä sitä, että ilmastonmuutosta ei haluta torjua ja jokainen näkee, miten nopeasti tutkijoiden mukaan jäätiköt sulavat, millaisia ilmaston äärivaikutuksia maapallolla löydetään ja ne tulevat lisääntymään, jos ilmastonmuutoksen torjuntaan ei aktiivisesti ryhdytä, Rinne jatkoi.

Rinne sanoi olevansa ”äärimmäisen huolissaan” siitä, että viime vuosien ilmastoaktivismista huolimatta ”päästöt maapallolla ovat lisääntyneet viimeisen viiden vuoden aikana 21 prosenttia”.

Pääministerin esikunnasta ei tarkennettu, mihin Rinne nojasi tietonsa päästöjen rajusta kasvusta.

Rinteen ja Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin keskustelussa sivuttiin myös ruotsalaista ilmastoaktivistia Greta Thunbergia.

Rinne arveli, että ilmastosta huolissaan oleva Thunberg näyttäytyy joillekin vanhemmille ihmisille uhkana.

– Se on tyhmä reaktio enkä voi hyväksyä sitä, Rinne sanoi.

Rinne sanoi jo Ylelle viime sunnuntaina, että on ”todellakin väärin, että aikuiset setämiehet arvioivat häntä (Thunbergia) ikään kuin hän olisi jotenkin häiriintynyt tai sairas, kun hän on huolissaan ilmastonmuutoksesta”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?