Äänestyslaitteissa oli häiriöitä – eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta lippuäänestyksellä

Julkaistu:

Eduskunta äänesti luottamuksen puolesta. Luottamusäänestys liittyi kokoomuksen jättämään välikysymykseen.
Eduskunta on äänestänyt hallituksen luottamuksen puolesta äänin 97–75.

Eduskunta äänesti tänään hallituksen luottamuksen puolesta, kun kansanedustajat ottivat kantaa välikysymykseen hallituksen työllisyys- ja talouspolitiikkaan.

Täysistunnossa jouduttiin turvautumaan avoimeen lippuäänestykseen, sillä salin teknisissä äänestyslaitteissa on häiriöitä.

Ensimmäinen lippuäänestys järjestettiin kokoomuksen Kai Mykkäsen ja perussuomalaisten Ville Tavion esitysten välillä. Molemmissa esitettiin epäluottamusta hallitukselle.

Tavion esitys voitti äänin 133–41. Perussuomalaiset ei ollut mukana kokoomuksen välikysymyksessä, mutta se voi silti esittää epäluottamusta hallitukselle.


Kokoomus teki välikysymyksen syyskuun lopulla yhdessä Harry Harkimon Liike Nytin kanssa. Myös kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset kertoivat tiistaina kannattavansa hallitukselle esitettyä epäluottamusta.

Kokoomus väläytti riittämättömiin työllisyystoimiin liittyvää välikysymystä jo kesäkokouksessaan elokuun lopulla. Puolue jätti välikysymyksen yksin 20. syyskuuta. Liike Nyt liittyi mukaan järjestämänsä nettiäänestyksen jälkeen 23. syyskuuta. Perussuomalaiset jäi välikysymyksen ulkopuolelle, sillä kysymyksessä esitettiin vahvaa kannatusta työperäisen maahanmuuton kasvattamiselle.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) kommentoi Lännen Medialle, että kokoomus ei osoittanut yhteistyöhalua kysymyksen laatimisessa. Halla-ahon mukaan perussuomalaisilla ja kokoomuksella on yhteisiä kantoja työllisyyspolitiikan suhteen, mutta myös suuria näkemyseroja.