Li Andersson hakee jatkoa puheenjohtajana – ei ole spekuloinneista huolimatta raskaana: ”Kuvaava esimerkki asenteista” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Li Andersson hakee jatkoa puheenjohtajana – ei ole spekuloinneista huolimatta raskaana: ”Kuvaava esimerkki asenteista”

Opetusministeri Li Andersson ei ole raskaana, vaan aikoo hakea jatkoa Vasemmistoliiton puheenjohtajana.

24.9.2019 12:04

Opetusministeri Li Andersson kritisoi tänään tiistaina Pikkuparlamentissa pitämässään tiedotustilaisuudessa vahvasti julkisuudessa käytyä spekulointia siitä, onko hän mahdollisesti raskaana vai ei.

– Tämä oli erittäin kuvaava esimerkki asenteista, jotka kohdistuvat kolmekymppisiin naisiin työelämässä, Andersson sanoo.

Kun Andersson kertoi eilen maanantaina pitävänsä tiedotustilaisuuden tulevaisuudensuunnitelmistaan, alkoi julkisuudessa arvailu siitä, kertooko hän mahdollisesti olevansa raskaana.

Andersson kiistikin tänään olevansa raskaana, ja kertoi sen sijaan aikovansa hakea jatkoa Vasemmistoliiton puheenjohtajana.

Hän näkee kuitenkin koko keskustelun ja spekuloinnin ongelmallisena, ja linkittää sen naisten tasa-arvoon työelämässä ja perhevapaiden uudistamisen tarpeeseen Suomessa.

– Kun 32-vuotias nainen ilmoittaa pitävänsä tiedotustilaisuuden tulevaisuudensuunnitelmistaan, niin ensimmäinen ajatus kaikilla on se, että hän on raskaana. Jos näin käy minun kohdallani, niin varmaan jokainen voi arvella, että miten yleisesti työelämässä minun ikäisteni naisten kohdalla hommat menee.

Vasemmistoliitto valitsee puoluejohdon puoluekokouksessa 15.–17. marraskuuta Kuopiossa.

Andersson keräsi viime huhtikuun eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiirissä yli 24 500 ääntä ja sai koko maassa toiseksi eniten ääniä.

Hänet valittiin vasemmistoliiton puheenjohtajaksi vuonna 2016.

– Olen käytettävissä vasemmiston puheenjohtajaksi, jos meidän jäsenistö ja puoluekokousväki näin tahtovat, hän sanoi.

– Tätä hyvin käyntiin lähtenyttä työtä haluan jatkaa.

Tähän mennessä kisaan ei Anderssonin tietojen mukaan ole ilmoittautunut muita ehdokkaita.

– Kisa tulee jos on tullakseen, Andersson kommentoi marraskuun puoluekokousta tiedotustilaisuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?