Halla-aho Ykkös­aamussa: ”Muu puolue­kenttä uskoo, että perus­suomalaisia ei ole olemassa”

Perussuomalaisten puheenjohtaja oli Ylen Ykkösaamun haastateltavana.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

21.9.2019 11:02

Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon (ps) arvion mukaan muut puolueet alkavat vähitellen tehdä yhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Halla-ahon puheenjohtajavalinnan jälkeen 2017 perussuomalaiset lensi ulos Sipilän hallituksesta, ja eduskuntavaalien jälkeen perussuomalaiset ei hallitusneuvotteluihin ja muiden puolueiden kumppaniksi kelvannut.

Perussuomalaiset on eduskunnan toiseksi suurin puolue, ja perussuomalaiset on huhtikuun vaalien jälkeen ollut kaikkien kannatuskyselyiden suurin puolue.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho uskoi Ylen Ykkösaamussa, että muiden puolueiden halu yhteistyöhön perussuomalaisen kanssa lisääntyy vähitellen.

Perussuomalaiset on keskittynyt maahanmuuttokritiikkiin ja ”ilmastovöyhötykseksi” kutsumiensa toimien vastustamiseen. Ylen Ykkösaamun haastattelussa Halla-aho vakuutti perussuomalaisten olevan valmis kompromisseihin, ja muiden puolueiden on syytä vähitellen olla valmis yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa.

– Kun muut puolueet sopeutuvat tähän uuteen tilanteeseen ja hahmottavat sen, että ne syyt, minkä takia perussuomalaisia äänestetään, eivät katoa mihinkään. Ja että perussuomalaiset ei ole tilapäinen häiriö puoluekartalla. Totta kai halukkuus tehdä yhteistyötä ja kompromisseja muiden puolueiden taholta lisääntyy vähitellen.

– Muu puoluekenttä uskoo, että perussuomalaisia ei ole olemassa, tai perussuomalaiset pyritään eristämään päätöksenteosta ja yhteistyöstä, että ihmiset lakkaisivat äänestää perussuomalaisia, Halla-aho sanoi Ykkösaamussa.

Perussuomalaiset on opposition suurin puolue. Oppositiossa on neljä ryhmää, perussuomalaiset, kokoomus, kristilliset ja Liike Nyt.

Oppositio ei tällä vaalikaudella ole ainakaan alkuun ollut yhtenäinen.

Esimerkiksi kokoomus jätti perjantaina välikysymyksen yksin, omissa nimissään, hallituksen työllisyyspolitiikasta.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset ei kokoomuksen välikysymykseen olisi mukaan mennytkään.

– Kokoomus ei kutsunut perussuomalaisia mukaan laatimaan tätä välikysymystä ja sen tekstiä. Olemme valtion velkaantumisen ja julkisen talouden tilaan liittyvissä kysymyksissä hyvin pitkälle samaa mieltä kokoomuksen kanssa, niin meillä on ratkaisuissa erittäin suuria näkemyseroja.

– Kokoomuksella on, jos mahdollista, vielä suurempi kiima lisätä Suomeen halpatyön maahantuontia kuin vasemmistohallituksella. Tämä on asia, jota emme voi allekirjoittaa, Halla-aho totesi Ykkösaamussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?