HS: Merja Kyllönen kritisoi Antti Rinnettä – sai pääministeriltä heti palautetta

Julkaistu:

Eduskuntaan palannut Merja Kyllönen sai heti palautetta lausunnoistaan.
Europarlamentista eduskuntaan kevään vaalien jälkeen palannut vasemmistoliiton Merja Kyllönen sai huomata, että hallituspuolueen kansanedustajan ei sovi kritisoida pääministeriä.

Kyllönen hämmästeli Kansan Uutisissa pääministeri Antti Rinteen (sd) ja hallituksen toimintaa. Kyllösen mukaan hallituksen alku on vaikuttanut sekavalta, mutta hän pitää sitä osittain normaalina minkä tahansa hallituksen alkutaipaleelle.

Rinteen ulostulot ovat olleet Kyllöselle hallituksen toiminnassa ensisijainen hämmästyksen aihe. Kyllönen katsoo, että Rinne on sekaantunut esimerkiksi Postin työehtosopimussotkussa asioihin, joihin hänellä ei ole suoranaisesti syytä puuttua. Myös Rinteen lausunnot hoitajamitoituksesta ovat olleet Kyllösestä ristiriitaisia.

– En tiedä mitä ajattelisin, jos haluaa antaa oppositiolle lapaan aika helppoja syöttöjä. Itse tässä ajetaan päin seinää, Kyllönen sanoi ja jatkaa:

– Ehkä pääministerillä on sama ongelma kuin minulla. Liika rehellisyys tuo sammakot suusta ennen kuin on miettinyt, mitä sanoo. Kaikkea, mitä ajattelee, ei kannata sanoa ääneen ainakaan, jos on pääministeri.

Kyllönen painottaa haastattelussa, ettei hänellä ole mitään Rinnettä vastaan.

– Mutta tarvitseeko itse heittää miinoja omalle tielle? Hallituksen sisällä voisi vielä kerran keskustella viestintäkuvioista, ex-liikenneministeri ohjeisti Kansan Uutisissa.

Myöhemmin torstaina Kyllönen kertoi Helsingin Sanomille saaneensa Rinteeltä palautetta lausunnoistaan. Hän kertoi, että asiaa oli käsitelty vasemmistoliiton ryhmässä ja että pääministerin suunnalta oli tullut palautetta sen vuoksi, että kritiikki oli tullut nimenomaan hallituspuolueen edustajalta.

– Kun tullaan ministereiden tontille, niin ei tarvitsisi tehdä työtä enää vaikeammaksi. Puolustan ministereitä heidän tehtävässään, kun tiedän, ettei se ole helppoa. Pitää olla yhteinen tiedotuslinja, millä mennään, Kyllönen kommentoi HS:lle.

– Rouva suorasuuna minä sanon nämä asiat ääneen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt