Uunituore budjetti opposition luupin alla – katso suora lähetys eduskunnan kyselytunnilta kello 16

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

SUORA LÄHETYS
Hallitus vastaa viikon ajankohtaisiin puheenaiheisiin torstaiseen tapaan Eduskunnassa.
Suuri ennustaja ei tarvitse olla, jos tämänpäiväisen kyselytunnin pääaihe on hallituksen esittelemä budjetti.

ISTV näyttää kyselytunnin suorana lähetyksenä kello 16.

Budjettiriihi sujui tiistaina sutjakkaasti yhdessä päivässä, ja hallituksen budjettiesitys luonnollisesti herättää suurta kritiikkiä oppositiossa.

Oppositiopuolueilla on nyt paraatipaikalla mahdollisuus esittää kysymyksensä hallitukselle, joka pääministeri Antti Rinteen (sd) johdolla on ministeriaitiossa vastaamassa hiillostukseen.

Hallituksen ensi vuoden budjetti on 57,6 miljardia euroa. Se on runsaan miljardin suurempi kuin tänä vuonna, ja hallitus ottaa velkaa noin kaksi miljardia euroa, miljardin enemmän kuin tänä vuonna.

Työllisyyskeinoista budjettiriihen jälkeen julkaistiin 25 kohtainen toimenpidelista, jonka työllisyysvaikutuksia ei ollut laskettu.

Hallituksen tavoitteena on saada vaalikauden loppuun mennessä julkinen talous tasapainoon ja nostaa työllisyysasteen 75 prosenttiin. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää, että hallituksella on ensi elokuuhun mennessä esittää 30 000 uutta työllistä.

Lisäksi budjettiriihessä tehtiin päätös noin 1,4 miljardin euron kertaluonteisista menoista, jotka on tarkoitus rahoittaa valtionyhtiöiden myyntituloilla. Kolmen miljardin euron kertamenot on listattu hallitusohjelmassa, mutta ensi vuonna toteutettavat kohteet julkaistaan vasta lokakuussa, kun budjetti tulee eduskunnan käsittelyyn.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt