Katri Kulmuni budjetti­riihestä: ”Tärkeintä päästä eteenpäin työllisyys­kysymyksissä”

rac

Julkaistu:

Maria Ohisalo ja Katri Kulmuni kävivät keskustan uuden puheenjohtajan valinnan jälkeen pitkän illan aikana läpi hallitusyhteistyötä.
Pääministeri Antti Rinne (sd) oli varsin niukkasanainen tänään Säätytalolla alkaneesta budjettiriihestä. Rinteen mukaan budjettiriihessä ei ole odotettavissa mitään suurempia ristiriitoja. Vastauksen perusteella voi tulkita, että budjettiriihen kipukohdat olisi hoidettu alta pois jo ennen sen alkamista.

– Kyllä syntyy varmaan valmista tänään, mutta en tiedä päästäänkö ihan loppuun asti.

Rinne kehotti toimittajia kuitenkin varautumaan siihen, että tiedotustilaisuus budjettiriihen annista voidaan järjestää jo tänään.

Vihreiden ja keskustan välillä on kipinöinyt koko hallituskauden alun ajan. Rinne on sanonut odottavansa, että keskustan uuden puheenjohtajan valinta rauhoittaa tilannetta. Keskusta valitsi Katri Kulmunin uudeksi puheenjohtajakseen reilu viikko sitten Kouvolassa. Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi käyneensä Kulmunin kanssa heti tämän valinnan jälkeen keskusteluja.

– Olemme Katri Kulmunin kanssa istuneet jo viime viikolla hänen valintansa jälkeen pitkää iltaa ja käyneet läpi yhteisiä tavoitteita. Olen sanonut läpi kesän, että meillä on paljon yhteistä saavutettavaa tässä hallituksessa, Ohisalo sanoi budjettiriiheen saapuessaan.

Budjettiriihen ratkaisujen sisällöstä Ohisalokin oli vaitonainen. Hän sanoi hallituksella olevan kaksi isoa kestävyystavoitetta, jotka ovat työllisyysasteen nostaminen ja ilmastonmuutoksen torjunta.

Kulminin mukaan keskustan tavoite budjettiriihessä on, että työllisyyttä saadaan eteenpäin ja neuvotteluissa noudatetaan hallitusohjelmassa sovittuja kirjauksia. Kulmunin mukaan juuri työllisyyskehitykseen liittyvät kysymykset ovat budjettiriihen vaikein kysymys.

– Varmasti työllisyyskehitykseen liittyvät asiat. Kuinka siinä päästään eteenpäin on meille tietenkin aivan keskeistä, Kulmuni nimesi keskustan tärkeimmän tavoitteen budjettiriihessä.

Hallituksen tavoitteena on luoda omilla toimillaan hallituskauden loppuun mennessä 60 000 työpaikkaa.

– Edellinen hallitus pystyi omistakin päätöksistään seuranneena saamaan tähän maahan yli 100 000 työpaikkaa. Se, että saataisiin 60 000 työpaikkaa hallituksen päätösperusteisesti luotua, on kova tavoite. Sitä olemme tietenkin mukana tukemassa ja työstämässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt