Zyskowicz perää hallitukselta linjausta al-Holin suomalaista: ”Kansalla olisi jo oikeus tietää vastaus”

Julkaistu:

Kokoomuksen Ben Zyskowiczin mukaan pienimmät lapset pitäisi pelastaa al-Holin leiriltä heidän huoltajiensa näkemyksistä riippumatta.
Kokoomuksen Ben Zyskowicz perää hallitukselta linjauksia al-Holin leirillä olevia suomalaisia koskien. Zyskowicz jätti asiasta hallitukselle tänään kirjallisen kysymyksen. Konkarikansanedustajan mukaan suomalaisilla on oikeus tietää, mihin hallitus asiassa pyrkii.

Zyskowicz katsoo hallituksen vatvoneen kolme kuukautta asiaa, jonka se lupasi ratkaista mahdollisimman pian. Hän näkee ministerien pyröitelleen asiaa koskevissa lausunnoissaan lähinnä itsestäänselvyyksiä.

– Asian monitahoinen vaikeus on varmasti totta, mutta eikö Suomen kansalla olisi jo oikeus tietää vastaus siihen peruskysymykseen, mikä on maamme hallituksen tahtotila tässä asiassa? Zyskowicz kyselee.

Hän haluaa selvyyttä myös esimerkiksi siihen, halutaanko leiriltä auttaa suomalaisia pois ja tulisivatko silloin kyseeseen vain orpolapset.

– Entä koskeeko tämä myös aikuisia, jotka ovat omaehtoisesti menneet barbaarisen ja brutaalin terroristijärjestön tueksi? Minä en ainakaan tiedä hallituksen vastauksia näihin kysymyksiin. Ellei hallitus itsekään sitä tiedä, myös se olisi suomalaisille syytä kertoa, Zyskowicz sanoo.

Zyskowiczin mukaan hallituksen tulisi linjata, ettei aikuisia auteta Suomeen. Sen sijaan pienimmät lapset olisi hänen mukaansa pyrittävä tuomaan Suomeen turvaan.

– Tämäkin olisi täysin poikkeuksellista menettelyä, mutta siihen on olemassa hyvät syyt. Esimerkiksi rankoissa oloissa kasvavat ja jatkuvalle indoktrinaatiolle altistetut lapset ovat erityisen alttiita radikalisoitumiselle ja terrorismin tielle lähtemiselle.

Zyskowiczin mukaa lasten pelastaminen leiriltä Suomeen on heidän etunsa mukaista riippumatta siitä, miten lapsen huoltaja asiaan suhtautuu.