Oppositio iskee hallituksen kimppuun hoitajien määrästä – suora lähetys kysely­tunnilta kello 16

rac

Julkaistu:

Opposition odotetaan rökittävän hallitusta kyselytunnilla hoitajamitoituksesta.
Pääministeri Antti Rinne (sd) sytytti eilen Kuntaliiton puheenjohtajatentissä hoitajamitoitusta koskevan keskustelun uuteen roihuun. Oppositio oli välittömästi takajaloillaan Rinteen sanottua, ettei kaikkia luvattuja sote-palveluita tule. Rinteen mukaan hallitus saa soten hallinnon valmiiksi, mutta ei kaikkia palveluja.

– 0,7 hoitajamitoitus, seitsemän päivän hoitotakuu ja tuhat uutta lääkäriä tulee. Ihan loppuun ei saada, 4 000 hoitajaa ja lääkäriä tarvitaan, ei ole rahaa, Rinne totesi.
Vaalien alla keskustelussa ollut 0,7 hoitajamitoitus vaatisi reilut 4 000 uutta hoitajaa, jotta sen toteuttaminen täysimääräisesti olisi mahdollista.

Perussuomalaisten Arja Juvonen syytti hallitusta jo eilen ”suuresta bluffauksesta ja huijauksen huijauksesta”. Juvosen mukaan lupaus 0,7 hoitajamitoituksesta on ollut täyttä utopiaa. Rahoja ei todellisuudessa ole ollut olemassakaan.

– Kaikki hallituksen puhe vanhustenhoidon parantamiseksi on osoittautunut pehmeäksi unelmahötöksi ja pelkäksi vaalitäkyjen heittelyksi ennen eduskuntavaaleja, Juvonen sanoi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo piti Rinteen lausuntoa pohjanoteerauksena.

– Keväällä Krista Kiuru väitti, että hoitajamitoitus saadaan yhdellä lauseella ja kuukaudessa kuntoon. Se oli vähintään muunneltu totuus, Orpo kommentoi Twitterissä.

Tunteet eduskunnassa kävivät eilen sen verran kuumana asian ympärillä, että hoitajamitoitus on todennäköisesti kyselytunnin kuumin puheenaihe.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt