Sanna Marin kertoo saaneensa tappouhkauksen kevytautolain takia – ”En olisi uskonut”

Julkaistu: , Päivitetty:

kevytautot
Sanna Marin kertoo IS:lle saaneensa uhkaavan tekstiviestin kevytautolainsäädännön lykkääntymisen takia.
Liikenneministeri Sanna Marin (sd) kertoo Twitterissä saaneensa tappouhkauksia kevytautoihin liittyvän lainsäädännön voimaantulon lykkääntymisen takia.

Oletko ostanut kevytauton? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen (puhelimitse: 09 122 3420, sähköpostitse: uutiset@is.fi, WhatsAppilla: 0406609019).

Marinin mukaan vaikuttaa siltä, että tilanne vaikuttaa harmittavan monia, ja hän onkin saanut uhkauksia aiheen takia.

– Tiedän, että kevytautolainsäädännön voimaantulon lykkääntyminen harmittaa monia ja on erittäin valitettavaa, että tilanne on tämä. En silti olisi uskonut saavani asian johdosta tappouhkauksia, ministeri kirjoittaa.

– Toivon malttia keskusteluun, vaikka autoihin liittyvät asiat herättävätkin ihmisissä tunteita, Marin jatkaa Twitterissä.
– Olen saanut eilen illalla tekstiviestin, jonka lähettäjä on uhannut ajaa autolla päältäni. Tulen ilmoittamaan asiasta turvallisuusviranomaisille, Marin selventää asiaa IS:lle viestillä.

Marin puhui ensin tappouhkauksista monikossa. Onko kyse useammasta uhkauksesta vai vain tuosta yhdestä, jota kuvailitte, ministeri Marin?

– Olen saanut vihaista palautetta ja yhden suoran uhkauksen. Olen myös saanut kiittävää palautetta, Marin kommentoi.

Marin ei kertonut tarkemmin, että mille turvallisuusviranomaisille hän aikoo asiasta ilmoittaa.

Kun elinkeinoministeri Katri Kulmunia (kesk) uhattiin kesäkuussa Twitterissä polttamisella, ilmoitettiin tapauksesta valtioneuvoston henkilösuojausyksikölle. Yksikkö puolestaan kertoi välittävänsä ilmoitukset Helsingin poliisille.

Eduskunta hyväksyi lait kevytautoista joulukuussa 2018. Lain oli määrä astua voimaan marraskuun alussa, mutta elokuun lopussa selvisi, että Euroopan unioni tyrmää Suomen suunnitteleman kevytautolain.

Unionin ulkoministeri Pekka Haavistolle osoittamasta kirjeestä paljastui, että komissio on huolissaan nuorten kuljettajien ajamien kevytautojen turvallisuudesta liikenteessä.

Komission huomautuksessa pidettiin huolestuttavana myös sitä, että kevytautoissa saisi olla jopa viisi matkustajaa kuljettaja mukaan luettuna ja niillä saisi jopa vetää peräkärryä.
Kevytautot ovat tavallisia henkilöautoja, joiden nopeus on rajoitettu korkeintaan 60 kilometriin tunnissa. Ne olisi suunnattu 15–17-vuotiaille nuorille, joilla ei ole vielä henkilöauton ajokorttia. Niiden on ajateltu korvaavan rakenteeltaan heppoiset mopoautot, joiden enimmäisnopeus on 45 kilometriä tunnissa.

Sanna Marin tiedotti syyskuun alussa, että kevytautoja koskevan lainsäädännön voimaantuloa lykätään vuodella. Hän vihjaisi samalla, että voi olla, että laki joudutaan kumoamaan kokonaan.

– On hyvin mahdollista, että myöhemmin käy ilmi, että tätä lainsäädäntöä ei ole korjattavissa EU-säädösten kanssa yhdenmukaiseksi ja joudumme tuomaan kumoamisesityksen, Marin sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt