Ville Tavio arvostelee hallituksen taloustoimia: Perussuomalaisten linja on, että valtio ei voi jakaa sellaista, mitä sillä ei ole

Julkaistu:

Tavio puhui perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Joensuussa.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio nosti puheessaan kesäkokouskansalle esille, että hänen mukaansa Antti Rinteen hallituksen johdolla Suomen velkaantuminen jatkuu. Tavion mukaan velkaantuminen ei olisi väistämätöntä, vaan seurausta huonoista poliittisista päätöksistä.

– Perussuomalaisten linja on, että valtio ei voi jakaa sellaista, mitä sillä ei ole. Jos rahat eivät riitä, pitää joko karsia menoja tai ratkaista, miten rahaa saadaan lisää. Perussuomalaisten tavoite on jättää Suomi tuleville sukupolville paremmassa kunnossa kuin se on tänä päivänä.

Tavion mukaan rahaa tulisi laittaa ainakin hoitajamitoitukseen, koulutukseen ja poliisien resurssien nostamiseen. Hän puhui perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Joensuussa.

– Kyse on siitä, mitkä asiat nostetaan tärkeysjärjestyksessä korkeimmille sijoille.

Maailmantalouden heikkenevän tilanteen takia vientivetoisen Suomessa tarvittaisi Tavion mukaan konkreettisia ja realistisia keinoja huonompiin aikoihin varautumiseksi ja valtion talouden korjaamiseksi.

Eduskuntaryhmä tulee esittelemään tulevassa vaihtoehtobudjetissaan keinoja talouden ja työllisyyden parantamiseksi. Tavio näkee, että hallituksen keinoilla 60 000 uuden työllisen tavoite uhkaa jäädä toiveeksi.

– Tuon työllisyystavoitteen ympärille hallitus on kuitenkin rakentanut kokonaisen toiveiden tynnyrin, jonka keskiössä on oletus itsestään tapahtuvasta hyvästä talouskasvusta ja työllisyysasteen noususta, Tavio päättää.

Lisää resursseja löytyisi Tavion mukaan esimerkiksi niistä rahoista, joita laitetaan ”Suomelle haitalliseen maahanmuuttoon ja tuhlailevaan kehitysapuun”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt