Antti Lindtman jännitti Sofie-tyttärensä päivä­kodin aloitusta – ”pikkuneiti” aamu­puurolle ennen kahdeksaa

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman saapui puolueen ministeriryhmän kesäkokoukseen Varkauteen myöhässä, koska perheen tytär Sofie aloitti tiistaina päiväkodissa.

Antti Lindtman oli saattamassa Sofie-tytärtään päiväkotiin tiistaina.

27.8.2019 21:00

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Lindtman oli myöhästymisestään huolimatta puoluejohdosta ensimmäisenä paikalla varsinaisella kokouspaikalla. Koko tilaisuus pääsi alkamaan reilusti myöhässä, koska pääministeri Antti Rinteen (sd) ja muun puoluejohdon edellinen tilaisuus venyi pitkäksi.

– Meidän tytär aloitti päiväkodin ja piti olla Vantaalla ennen kahdeksaa viemässä pikkuneiti aamupuurolle sinne, Lindtman selitti omaan myöhästymistään.

Lindtman sanoi, että päiväkodin aloittaminen on ollut jännittävää koko perheelle.

– Hän aloitti päiväkodin siis kotimme lähellä Vantaan Tikkurilassa ja suomalaisen varhaiskasvatuksen hieno piirre on se, että siinä otetaan vanhemmat vahvasti mukaan. Koko ensimmäinen viikko ollaan mukana Sofien kanssa totuttelemassa päiväkotiarkeen.

Lindtman arveli, että siitä huolimatta uuden arjen opettelussa on totuttelemista.

– Vaikka arki muuttuu niin olo on aika luottavainen ja turvallinen, Lindtman sanoi ja viittasi Suomen erinomaiseen varhaiskasvatusjärjestelmään.

Antti Lindtman kuvattuna puolisonsa Kaija Stormbomin kanssa marraskuussa 2018. Sofie-tytärtä kuljetettiin tuolloin vielä vaunuissa.

Lindtman julkaisi Sofien päiväkotitien alkamisesta heti aamulla kuvan Facebookissa. Siinä pitkän huiskea isä ja pikkuinen 2-vuotias tytär taittavat matkaa päiväkotiin selät kameraan päin. Lindtman ja hänen puolisonsa Kaija Stormbom saivat Sofien loppuvuodesta 2017. Stormbom oli lapsen saadessaan 54-vuotias. Perheenlisäystä oli ehditty odottaa pitkään ja hartaasti ennen Sofieta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?