Ex-sisäministeri Mykkänen Porvoon poliisi­ampumisista: ”Ruotsissa yleistynyt lähiö­väkivalta pitää estää ennalta” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ex-sisäministeri Mykkänen Porvoon poliisi­ampumisista: ”Ruotsissa yleistynyt lähiö­väkivalta pitää estää ennalta”

Kai Mykkänen katsoo, että Ruotsissa yleistynyt lähiöväkivalta pitää Suomessa estää ennalta.

Julkaistu: 27.8.2019 10:42

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on aloittanut kesäkokouksensa Espoossa.

Kokoomus tuomitsee Porvoossa poliisiin sunnuntaiyönä kohdistuneen ammunnan ja väkivallan.

Lue myös: Porvoon ampumisista epäiltyjä epäillään useista murhan yrityksistä

– Kunnioitus virkaansa toimittavaa poliisia kohtaan on Suomen turvallisuuden ydintä. Poliisi toimi tilanteessa urheasti. Toivomme voimia ja jaksamista uhreiksi joutuneille poliiseille, heidän läheisilleen ja koko työyhteisölle, ryhmäjohtaja, ex-sisäministeri Kai Mykkänen (kok) totesi puheessaan.

Kahta poliisia ampuneet veljekset saatiin kiinni sunnuntaina.

Lue myös: Synkkä lahja – poliisiampujiksi epäiltyjen veljesten isä valmistautui viettämään syntymäpäiviään, kun sai viestin

Mykkänen haluaa antaa tutkinnalle työrauhan.

– Se ei tarkoita asian unohtumista. Kun kokonaisuus on selkiytynyt, vaaditaan päättäjiltä määrätietoisuutta tehdä tarvittavat johtopäätökset. Siis päätökset siitä, mitä tarvitaan tällaisiin tilanteisiin varautumiseksi – ja ennen kaikkea – miten poliisille hengenvaaralliset tilanteet voidaan ehkäistä ennalta, Mykkänen sanoi.

Takavuosina hallitukset leikkasivat poliisien määrä. Viime vuosina poliisien määrää on hivenen lisätty.

Mykkäsen mielestä Suomen on vältettävä Ruotsin lähiöiden väkivalta.

– Selvää on, että poliisin resurssien kasvattamista pitää jatkaa koko maassa. Aivan erityisesti on kiihdytettävä edellisten sisäministerien alulle laittamaa ennaltaehkäisevän työn ja lähiöpoliisitoiminnan vahvistamista, ex-sisäministeri sanoi.

– Ruotsissa yleistynyt lähiöväkivalta pitää estää ennalta. Voidaan kiistellä, onko se rantautunut vai ei. Siihen tarvitaan viranomaisten tiivistä läsnäoloa ja verkostoitumista paikallisten yhteisöjen kanssa. Erityisesti nuorten oireiluun on päästävä kiinni nopeasti ennen kuin teot menevät kohtalokkaan pitkälle, Mykkänen jatkoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?