Sari Essayah kritisoi Päivi Räsäsen kirjoitusten tutkintaa: ”Ei tule poliisilta työt loppumaan”

rac

Julkaistu:

Essayah piti poliittisen tilannekatsauksen Oulun puoluekokouksessa.
Suomen Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ei ymmärrä puoluetoverinsa viestien tutkimista kiihottamisena kansanryhmää vastaan.

Päivi Räsänen julkaisi kesäkuussa Twitterissä viestin, jonka mukaan Helsinki Pride -tapahtuma on synnin ja häpeän nostamista ylpeyden aiheeksi. Räsänen myös arvosteli kirkon osallistumista tapahtumaan. Poliisi sai asiasta rikosilmoituksen, jonka mukaan Räsäsen viesti on vähemmistöihin kohdistuva suvaitsemattomuuden ilmaus.

Essayah piti poliittisen tilannekatsauksen Oulun puoluekokouksessa lauantaina. Hänen mukaansa keskusteluympäristö tuntuu sietävän huonosti erilaisia massasta poikkeavia näkökulmia, jotka liittyvät esimerkiksi kristilliseen vakaumukseen.
– Joku tekee tutkintapyynnön, kun kirkkovaltuutettu Päivi Räsänen käy kirkkojärjestystä toteuttaen keskustelua oman kirkkokuntansa opillisista linjauksista ja siitä nousevasta toiminnasta sekä julkaisee Raamatun jakeita sisältävän kuvan, Essayah totesi.

Hänen mukaansa tilanteen tekee vielä käsittämättömämmäksi se, että poliisi aloittaa tästä opillisesta linjakeskustelusta esitutkinnan rikosnimikkeellä kiihottaminen kansanryhmää kohtaan.

– Ei tule poliisilta työt loppumaan, jos jokainen, joka on pahoittanut mielensä kirkkojen ja seurakuntien syntikäsityksistä käytävissä keskusteluissa, päättää tehdä tutkintapyynnön ja niissä edetään esitutkintaan. Puhumattakaan kun päästään kirkkojen välisiin tai peräti uskontojen välisiin keskusteluihin, Essayah sanoi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan mielestä uskonnollisessa keskustelussa ja kielenkäytössä on voitava puhua ja argumentoida teologisella sanastolla, muuten lähestytään tilannetta, jolloin kukaan ei enää uskalla sanoa mitään.

– Avoin ja erilaisia näkökulmia sietävä keskustelukulttuuri on paras perusta rakentavalle yhteiskunnalle. KD puolustaa jatkossakin yhteiskuntamme perusvapauksia niin sanan-, uskonnon-, kuin mielipiteen osalta, Essayah totesi.