Syöpäleikkauksesta toipuva Sari Essayah astui yleisön eteen Oulussa – ”Edessä on syksyn aikana jatkohoitoja”

rac

Julkaistu:

Suomen Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah jatkaa politiikassa levollisin mielin ihmisten tuen ja kristillisen elämänkatsomuksen avulla.
Puolueen puheenjohtajuudelle jatkoa hakeva Sari Essayah saapui kansan keskelle Oulun Valkeaan hymyilevänä ja hyvinvoivan näköisenä. Kukkamekkoon pukeutunut poliitikko kertoi olevansa iloisella mielellä ja syöpäleikkauksen jälkeen vointi on hyvä.

Essayah tiedotti sairastuneensa rintasyöpään elokuun alussa ja jäi saman tien kahden viikon sairaslomalle. Hän sai alkuvaiheen rintasyöpädiagnoosin heinäkuun lopulla. 19. elokuuta hän ilmoitti, että syöpäleikkaus on tehty, se onnistui hyvin ja hän hakee jatkokautta puolueen puheenjohtajana.

– Syöpä on sairaus, jonka kanssa pitää oppia elämään. Edessä on syksyn aikana jatkohoitoja ja olen eduskuntatyöstä sairauslomalla tarpeen vaatiessa, hän kertoi Oulussa.

Syöpädiagnoosin saatuaan Essayah kertoi pohtineensa tilannetta syvällisesti. Ihmisten osoittama tuki rohkaisi jatkamaan politiikassa ja hakemaan jatkoa puolueen puheenjohtajuudelle.

– Ihmiset ovat rohkaisseet ja rukoilleet. Kristillinen vakaumus on myös auttanut asiassa. Elämä on lahja, joka on Jumalan käsissä. Se on tuonut levollisuutta mieleen, Essayah erittelee tuntemuksiaan sairastumisen jälkeen.

Kristillisdemokraattien 33. sääntömääräinen puoluekokous pidetään viikonvaihteen aikana Oulussa. Kokouksessa valitaan seuraavalle kaksivuotiskaudelle puolueen puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa sekä puoluevaltuuston jäsenet ja sen puheenjohtaja.

Essayahille ei ole ilmaantunut haastajia puheenjohtajavaaliin. Essayah on 52-vuotias kolmannen kauden kansanedustaja Lapinlahdelta. Hän on toiminut myös Euroopan parlamentin jäsenenä, puoluesihteerinä ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Koulutukselta hän on kauppatieteiden maisteri.

Essayah muistetaan myös urheilutaustastaan. Urheilu-uransa aikana hän voitti kilpakävelyn maailmanmestaruuden ja teki seitsemän edelleen voimassa olevaa Suomen ennätystä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt