Keskustan puheenjohtaja­ehdokkaat Katri Kulmuni ja Antti Kaikkonen kohtaavat ISTV:n tentissä – suora lähetys on nyt päättynyt

Julkaistu:

rac
ISTV näytti keskustan puheenjohtajaehdokkaiden, elinkeinoministeri Katri Kulmunin ja puolustusministeri Antti Kaikkosen tentin suorana Sanomatalon Mediatorilla. Suora lähetys on nyt päättynyt.
Tentin vetää IS:n politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

– Koetetaan saada pikkuisen enemmän, eikä aivan pikkuisenkaan, väriä tähän keskustan puheenjohtajataisteluun. Tähän saakka se on ollut aika laimeaa, Haapala sanoo.
  • Katso tallenne puheenjohtajatentistä yllä olevalta videolta.
Ehdokkaat ovat kiertäneet yhteistilaisuuksissa pitkin Suomea jo pari viikkoa, mutta ainoa konkreettinen ero on tullut esille ehdokkaiden kannasta eutanasiaan: Kaikkonen kannattaa eutanasiaa, Kulmuni ei.

Haapalan mukaan maanantain tentissä esille nousee ainakin alue­politiikka ja keskustan suhtautuminen hallitus­ohjelmaan kirjattuihin tiemaksuihin. Pahimmallaan tiemaksujen lasketaan kurittavan autoilijoita yli tuhat euroa vuodessa.

– Uudellamaalla, josta Tuusulassa asuva Kaikkonen tulee, kysymys on polttava, Haapala sanoo.

Ehdokkaat joutuvat esittämään reseptinsä myös keskustan alhaalla pysyvän kannatuksen nostamiseksi rökälemäisen, historiallisen vaalitappion jälkeen.

Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy. Paikalle odotetaan myös keskustan kansanedustajia, sillä puheenjohtajatentti järjestetään samaan aikaan, kun keskustan eduskuntaryhmä pitää kesäkokoustaan Helsingissä.

Keskustan valitsee Juha Sipilän seuraajan ylimääräisessä puolue­kokouksessa Kouvolassa lauantaina 7. syyskuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt