Juha Sipilä kommentoi jatkoaan rivikansanedustajana: ”Otan vähän etäisyyttä aluksi ja katsotaan sitten, että mitä minulta toivotaan”

Julkaistu:

Pääministerin saappaista rivikansanedustajan saappaisiin hypännyt Juha Sipilä (kesk) pyrkii puheenjohtajakautensa päättyessä ottamaan hieman etäisyyttä.
Vielä muutaman viikon ajan keskustan puheenjohtajuutta kantaa edellisen hallituksen pääministeri Juha Sipilä. Kouvolan puoluekokouksessa 7. syyskuuta hänelle valitaan jatkaja.

Kun Sipilä ilmoitti luopuvansa puolueen puheenjohtajuudesta, kertoo hän sopineensa puolueen kanssa, että hän johtaa hallitusneuvotteluja keskustan osalta, mutta väistyy sen jälkeen taka-alalle. Hallitusneuvottelujen jälkeen vetovastuu annettiin uusille ministereille ja eduskuntaryhmän puheenjohtajalle.

Kesällä puheenjohtaja onkin pysynyt poissa julkisuudesta lähes täysin.

– Totta kai olen ministereille soitellut ja he ovat soitelleet minulle kertoakseen, että missä milloinkin mennään.

Lomalla Sipilä on viettänyt aikaa lastenlastensa kanssa.

– Olen vähän pienentänyt korjausvelkaa kotoa. On ollut lamppujen vaihtoa ja maalausta, puheenjohtaja naurahtaa.

Eduskunta on kuitenkin pian palaamassa kesätauoltaan, ja viimeistään silloin entisen pääministerinkin täytyy alkaa sopeutua uuteen rooliinsa rivikansanedustajana.

– Sitä pitää rauhassa katsoa. Otan vähän etäisyyttä aluksi ja katsotaan sitten, että mitä minulta toivotaan, Sipilä kommentoi syksyä.

Puheenjohtajakisasta hän ennustaa tiukkaa vääntöä. Ainakin Pohjois-Pohjanmaalla puolustusministeri Antti Kaikkonen ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni vaikuttavat Sipilän mukaan olevan hyvin tasoissa. Moni puoluekokousedustaja ei nykyisen puheenjohtajan mukaan ole vielä edes päättänyt kantaansa.

Päätöksen tekemistä ei ainakaan helpota se, että kandidaateilla on ollut hankaluuksia löytää asioita, joista he olisivat eri mieltä. Sipilä korostaa, että puoluekokousedustajat varmasti odottavat paneeleilta ja tenteiltä sitä, että ehdokkaiden välille syntyisi eroavaisuuksia.

– Olin Oulun keskustelua seuraamassa ja hirveästi niitä eroja ei tullut. Ei arvopuolella eikä asiapuolella, Sipilä toteaa.
Puheenjohtajaehdokkaat kohtaavat yhteisessä paneelissa myös Iisalmessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt