Sanna Marin väläyttää 4 päivän työ­viikkoa tai 6 tunnin työpäivää: ”tänään ehkä utopiaa, mutta voi olla tulevaisuudessa totta”

Sanna Marin tekisi työviikosta nelipäiväisen tai työpäivästä kuusituntisen.

SDP:n kansanedustaja Sanna Marin Porissa heinäkuussa.

19.8.2019 10:54 | Päivitetty 19.8.2019 15:39

Sosiaalidemokraattinen puolue kokoontui viikonloppuna juhlimaan puolueen 120-vuotisjuhlaa Turussa.

Juhlatilaisuudessa pidetyssä paneelikeskustelussa Sdp:n varapuhejohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin esitteli juhlaväelle kolme ”utopiaa” tai konkreettista tavoitetta, joiden Marin haluaisi nähdä lähitulevaisuudessa toteutuvan,

Yksi Marinin ehdotuksista on nelipäiväinen työviikko tai kuuden tunnin työpäivä.

– Onko se 8 tuntia se lopullinen totuus. Minun mielestäni ihmiset ansaitsevat enemmän aikaa perheittensä, läheistensä, harrastusten ja sivistyksen parissa. Tämä voisi olla se seuraava askel meille työelämässä, Marin sanoi.

Maanantaina Marin kommentoi työajan lyhentämistä Twitterissään. Hän perustelee, että työaikaa on lyhennetty aiemminkin ja se on hyödyntänyt ihmisiä.

– Vastakin on pyrittävä työn tuottavuuden parantamiseen ja, että hyötyjä on tavallinen ihminen. Työajan lyhentämisestä voi ja pitää keskustella. 4 päivän työviikko tai 6 tunnin työpäivä elämiseen riittävällä palkalla on tänään ehkä utopiaa, mutta voi olla tulevaisuudessa totta, hän kirjoittaa.

Ehdotus herätti kritiikkiä ja kysymyksiä esimerkiksi siitä, miten kuuluisan kilpailukyvyn kävisi, jos työaika lyhenisi.

Muun muassa Kokoomuksen kansanedustaja Arto Sartonen kysyi asiaa Twitterissään.

Kaksi Marinin muuta utopiaa olisi lapsiperheköyhyyteen tarttuminen nykyistä suuremmalla vakavuudella ja ikäihmisten palveluiden kehittäminen niin, että ”yksikään ihminen ei pelkäisi vanhenemista”.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Demokraatti.

Korjaus kello 15.39: Marin kirjoittaa Twitterissä ehdottavansa 4 päivän työviikkoa tai 6 tunnin työpäivää. Jutussa luki aiemmin 4 päivän työviikko ja 6 tunnin työpäivä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?