Korkeakouluväki tyrmistyi budjettiehdotuksesta – Rinne vastaa Demokraatille: Kyse on vasta Lintilän esityksestä

Valtiovarainministeriö leikkasi lisärahoituksen ensi vuodelle neljäsosaan esitetystä.

17.8.2019 16:37

Pääministeri, SDP:n Antti Rinne vakuuttaa korkeakoulujen rahoituksen nousevan hallitusohjelmassa sovittuun tasoon vaalikauden loppuun mennessä, uutisoi Demokraatti. Rinne jättää kuitenkin auki korotusten aikataulun. Hänen mukaansa missään ei ole sanottu, että rahat tulisivat käyttöön vuoden 2020 alusta.

Yliopistojen perusrahoitukseen on hallitusohjelmassa luvattu 40 miljoonan euron lisäys. Ammattikorkeakoulut olisivat saamassa 20 miljoonaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö esitti korotuksia jo ensi vuoden talousarvioon. Valtiovarainministeriön (VM) ensi vuoden budjettiehdotuksessa korotukset ovat vain neljäsosan näistä määristä.

Rinne korosti Demokraatille, että kyse on vasta valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) esityksestä ensi vuodelle.

– Se on ihan varmaa, että tämän vaalikauden lopulla meillä on tilanne, jossa on 20 miljoonaa enemmän rahaa vuosittain ammattikorkeakouluilla ja 40 miljoonaa euroa vuosittain enemmän yliopistoilla, Rinne sanoo Demokraatille.

Useat korkeakouluja lähellä olevat järjestöt olivat vaatineet VM:n esityksen julkaisun jälkeen, että hallitus lisää täysimääräisesti budjettiriihessä hallitusohjelman mukaiset lisäykset perusrahoitukseen.

Hallitus kokoontuu budjettiriiheen 17.–18. syyskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?