Sdp:n kesäkokous – Hussein al-Taeen tapaus asialistalla

Julkaistu:

SUORA LÄHETYS
Sdp:n eduskuntaryhmä pitää kaksipäiväistä kesäkokoustaan Helsingissä.
Miten Sdp:n eduskuntaryhmä suhtautuu kansanedustaja Hussein al-Taeen tapaukseen?

Asia selvinnee tänään kello 13, kun Sdp:n eduskuntaryhmä pitää tiedotustilaisuuden kesäkokouksensa päätteeksi.

Eilisten tietojen mukaan yhtenä asiana tämän päivän kokouksessa kansanedustaja al-Taee selvittää demareiden eduskuntaryhmälle vanhoista Facebook-kirjoituksistaan syntynyttä sotkua.

Ryhmäjohtaja Antti Lindtman (sd) ei eilen halunnut ennakoida, miten Sdp:n eduskuntaryhmä suhtautuu al-Taeen selvitykseen ja onko hänelle tulossa kurinpitotoimia. Jos eduskuntaryhmä katsoo tarpeelliseksi, kansanedustaja voi saada esimerkiksi huomautuksen, varoituksen tai vakavan varoituksen.

Huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen nousi kohu, kun eduskuntaan nousseen al-Taeen taannoiset, muun muassa Israelia kritisoivat kirjoitukset sosiaalisessa mediassa tulivat julkisuuteen. Al-Taee kiisti ensin kirjoittaneensa tekstejä, myöhemmin hän myönsi tekstit omikseen ja pyysi anteeksi.

Al-Taee jäi kohun aikana sairauslomalle ja hän palasi kansanedustajan töihin viime kuussa. Sdp:n ehdokkaaksi kelpuutettu ja eduskuntaan noussut Al-Taee ei ollut kertonut vanhoista Facebook-kirjoituksistaan, joissa halvennettiin sunnimuslimeja, homoja, somaleja ja juutalaisia.

Ennen pääsyään eduskuntaan Al-Taee työskenteli konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä.

Sdp:n eduskuntaryhmän kesäkokous alkoi eilen aamulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt