Hussein Al-Taee kohujaan puivasta ryhmäkokouksesta: ”Heidän ajatuksensa ovat tervetulleita”

Julkaistu:

Hussein al-Taee väisti kysymyksen siitä, pitäisikö Sdp:n eduskuntaryhmän antaa hänelle jonkinlainen rangaistus huomenna. Hän kertoi IS:lle ottavansa pitkän sairausloman jälkeen nyt päivän kerrallaan.
Kansanedustaja Hussein al-Taee selvittää huomenna perjantaina Sdp:n eduskuntaryhmälle vanhoihin kirjoitukseensa liittyvää sotkua ja valehtelua. Al-Taee kertoi IS:lle eduskunnassa menevänsä kokoukseen käymään puoluetovereiden kanssa avointa keskustelua tapahtuneesta.

– Koen, että kollegani edustavat kansaa ja demariyhteisöä. Haluan olla heille käytettävissä kaikissa kysymyksissä oli tilanne mikä tahansa. Ja koska se on keskusteleva reilu jengi, uskon, että oli heidän ajatuksensa keskustelussa mikä tahansa, se on aina tervetullutta.

Eduskuntaryhmillä on mahdollisuus antaa kansanedustajille muiden muassa huomautus, varoitus tai vakava varoitus, jos he katsovat sen tarpeelliseksi.

Oletatko, että jonkinlainen kurinpitotoimi voisi tulla kysymykseen?

– En oleta mitään.

Katsotko, että olisit ansainnut jonkinlaisen kurinpitotoimen tapahtuneen johdosta?

– Minä menen sinne ja keskustelen heidän kanssaan. Sitten katsomme yhdessä eteenpäin.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi huhtikuun lopulla puolueenkin tulleen ”huijatuksi”, kun al-Taee setvi tekemisiään. Al-Taeen asian läpi käyminen kuitenkin siirtyi, kun hän joutui jäämään kohun keskellä pitkälle sairauslomalla.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on aiemmin sanonut, että asiaan palataan eduskunnan syysistuntokauden alettua. Nyt asian puintia on aikaistettu huomiseen, koska al-Taee on palannut sairauslomaltaan ja osallistuu muun ryhmän kanssa Helsingissä käynnissä olevaan kesäkokoukseen.

Kohun aikana on esitetty, että al-Taee ei välttämättä olisi noussut eduskuntaan, jos vanhat some-kirjoitukset ja niiden peittely olisi tullut äänestäjien tietoisuuteen jo vaalikamppailun aikana.

Mitä ajattelet näistä näkemyksistä?

– En lähtisi spekuloimaan vaalitulosta, koska sitä ei tiedä kukaan, mikä se tilanne olisi ollut. Meillä Suomessa on kuitenkin sellainen kansa, joka arvostaa ihmisiä, jotka kasvavat. Jos olisin itse tullut näissä asioissa esiin vuosia aikaisemmin, niin todennäköisesti se olisi ollut voimavara. Nyt se on voimavara.

Miten näet sen olevan voimavara?

– On herkkyyttä kuunnella, oppia, olla avoin, vahvempi ja arvostaa.

Mikä viestisi sinua äänestäneille ihmisille on tulevan istuntokauden aluksi kaiken tapahtuneen jälkeen?

– Teot puhuvat puolestaan. Se Hussein, jonka he äänestivät eduskuntaan tulee nyt varmuudella tekemään kahta kauheammin töitä ansaitakseen neljässä vuodessa rauhassa heidän luottamuksensa.

Al-Taee palasi pitkältä sairaslomaltaan heinäkuun lopulla. Sairauslomalle jäämisestä kertonut Lindtman kuvasi asiaa keväällä sanomalla, että kyse oli ”inhimillisten ja henkisten voimavarojen riittävyydestä”.

Miten voit nyt kesän pitkän vaikean ajan jälkeen?

– Kiitos kysymästä. Otan askeleen ja päivän kerrallaan.

Al-Taee sanoo haluavansa kesittyä nyt talous- ja ympäristövaliokuntien jäsenenä niiden työsarkaan ja erityisesti ilmastonmuutoksen torppaamiseen kehitysmaista hankkimallaan kenttäosaamisella.

Al-Taee joutui eduskuntavaalien jälkeen kohun keskelle, kun hänen mm. Israelia kritisoineet kirjoitukset sosiaalisessa mediassa nousivat julkisuuteen. Hän yritti ensin kiistää, ettei ollut kirjoittanut niitä, mutta myönsi myöhemmin niiden olevan tekstejään ja pyysi niitä anteeksi. Hän jäi pian tämän jälkeen sairauslomalle, jota jatkettiin useampaan otteeseen.

Paluunsa jälkeen al-Taee joutui jälleen myrskyn silmään, kun paljastui, että hänellä oli Linkedin-profiilissaan vääriä tietoja koulutuksestaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt