Sdp:n Lindtman: ”Aktiivimalli puretaan ja unohdetaan hyllyn viimeisimpään mappiin”

Julkaistu:

Sdp:n eduskuntaryhmä on aloittanut kesäkokouksensa Helsingissä.
Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin (sd) mukaan hallitus poistaa aktiivimallin leikkurin.

– Näyttää siltä, että aktiivimallissa punnitaan hallituksen oikeudenmukaisuuslinja. Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä lähtee siitä, että hallituksen on tehtävä päätökset tänä syksynä aktiivimallin leikkurin purkamiseksi. Aktiivimalli on tehoton, epätarkoituksenmukainen ja epäoikeudenmukainen. Siksi se puretaan ja unohdetaan hyllyn viimeisimpään mappiin. Se on meidän tehtävämme, Lindtman sanoi Sdp:n kesäkokouksen avauspuheessaan.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) on kertonut, että hallitus tekee päätöksiä aktiivimallista lokakuussa, kun VATT:n selvitys on valmistunut.

Lindtman kertoi puheessaan, miksi aktiivimalli pitää purkaa.

– Aktiivimallilla oli tarkoitus lisätä työllisyyttä. Mallin työllisyysvaikutuksia ei ole kuitenkaan pystytty edes arvioimaan.

– Toisekseen työttömien kanssa päivittäin työskentelevien tyly arvio on, että aktiivimalli on ollut tehoton ja epätarkoituksenmukainen. Kolmanneksi, työttömät itse ovat kokeneet mallin syvästi epäoikeudenmukaiseksi, Lindtman.

Sipilän hallitus oli aktiivimallin, jossa työttömyysturva leikkautuu 4,65 prosenttia, jos työtön ei tee riittävää määrää työtunteja tai osallistu työllistymistä edistäviin palveluihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt