Hallituksen avustajamenot paisuivat miljoonilla – näin Antti Rinne perustelee avustajien määrän lisäämistä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Hallituksen avustajamenot paisuivat miljoonilla – näin Antti Rinne perustelee avustajien määrän lisäämistä

Pääministeri perustelee avustajamäärien lisäämistä sillä, ettei työmäärä voi olla esteenä asioiden eteenpäin viemiselle.

15.8.2019 9:48

Pääministeri Antti Rinteen (sd) hallitus päätti lisätä merkittävästi valtiosihteereiden ja erityisavustajien lukumäärää. Tämän seurauksena hallituksen avustajamenot kasvoivat viime vuoden 4,5 miljoonasta eurosta noin kahdeksaan miljoonaan euroon vuodessa.

Näin Rinne perustelee avustajamäärien lisäämistä.

– Lähdimme liikkeelle siitä, että tässä hallituksessa työmäärä ei voi olla esteenä sille, että asioita saadaan eteenpäin. Lähtökohta on ollut se, että valitaan sellainen määrä valtiosihteereitä ja erityisavustajia, että homma varmasti pelittää, Rinne sanoo.

Rinteen mukaan hallitus keskittyy eriarvoisuuden poistamiseen, ilmastonmuutoksen torjumiseen ja suomalaisen yhteiskunnan kestävän kilpailukyvyn rakentamiseen.

Pääministerin mukaan avustajien määrää saatetaan arvioida vuodenvaihteen jälkeen uudelleen.

– Tämä on toiminut ainakin nyt tällä hetkellä erittäin hyvin, kun on ollut EU-puheenjohtajakausikin. Katsotaan vuodenvaihteen jälkeen, onko tilannetta tarpeen tarkistaa.

Autoveroa koskeviin kysymyksiin Rinne ei sen sijaan ota vielä kantaa. Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että Suomesta on tullut ruotsalaisten autojen kaatopaikka. Viime vuonna Suomeen tuotiin ulkomailta noin 40 000 käytettyä autoa. Autoalan mukaan tänä vuonna viimevuotinen ennätys rikkoontuu selvästi.

Keskimäärin suomalainen maksaa tuontiautostaan 23 000 euroa. Mustread-sivuston mukaan se tarkoittaa isoa rahansiirtoa pois Suomen markkinoilta: noin 800 miljoonaa euroa jää pääosin Ruotsiin ja Saksaan. Samalla valtiolta jää saamatta myös verotuloja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?