Suora lähetys klo 16: Ministeri Lintilä esittelee valtiovarainministeriön budjettiehdotuksen

Julkaistu:

Ministeri on toistaiseksi vaiennut budjetin yksityiskohdista.
Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) esittelee tänään ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi.

IS näyttää suoraa lähetystä tilaisuudesta. Pääset seuraamaan lähetystä alla olevalta videolta.

HUOM! Lähetyksessä teknisiä ongelmia.Lintilän mukaan tulevalla budjetilla osoitetaan, että hallitusohjelmasta ja hallituksen talouslinjasta pidetään kiinni.

Lintilä sanoi eilen STT:lle, että hallitusohjelman valmistumisen jälkeen maailmalta on tullut paljon viestiä, joka on tuonut talouteen epävakaisuutta. Tämän vuoksi budjetin painopisteen pitää hänen mukaansa olla sellaisissa toimissa, joihin pystyy kansallisesti vaikuttamaan.

Lintilän mukaan talouden suurin haaste on ihmisten työllistäminen. Ministeri ei kuitenkaan valottanut työllisyystoimia sen tarkemmin vaan kertoi, että työllisyydestä rakennetaan kokonaispaketti.

IS:n haastattelussa Lintilä myönsi, että paineet menojen lisäämiseksi ovat kovia. Sitä hän ei sanonut, onko budjetti alijäämäinen.

Lintilä ei tälläkään kertaa ottanut kantaa budjetin yksityiskohtiin. Hän ei vahvistanut edes sitä, saavatko pienituloiset eläkeläiset luvatun 50 euron nettokorotuksen.

Neuvotteluja muiden ministeriöiden kanssa käydään myöhemmin tässä kuussa, ja hallituksen varsinainen budjettiriihi on syyskuun puolivälissä.