Kokoomuksen Timo Heinonen irvailee Li Anderssonin avustaja­määrälle: ”Nyt ei riitä enää tila­taksitkaan vasemmisto­liitolla”

Julkaistu: , Päivitetty:

Anderssonilla on käytössään valtiosihteeri sekä viisi erityisavustajaa – sama määrä kuin sisäministeri Maria Ohisalolla. Pääministeri Antti Rinnettä avustaa kahdeksan henkilöä.
– Nyt ei riitä enää tilataksitkaan vasemmistoliitolla :) Huh huh, oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen irvailee Twitterissä.

Heinonen kommentoi Verkkouutisten juttua, jonka mukaan opetusministeri Li Andersson (vas) on nimennyt kolme uutta erityisavustajaa. Anderssonilla on uusien rekrytointien jälkeen valtiosihteeri sekä viisi erityisavustajaa.

– Vähän rotia tuohon populismiin. Petteri Orpolla taisi olla kuusi tai seitsemän erityisavustajaa, Katri Kulmunin (kesk) erityisavustaja Kari Jääskeläinen toruu Heinosta Twitterissä. Kokoomuksesta tarkennettiin Ilta-Sanomille, että Orpolla oli neljä erityisavustajaa.


Kiistatonta on, että Antti Rinteen (sd) hallituksen taustavoimat ovat Juha Sipilän (kesk) hallitusta muhkeammat.

Esimerkiksi valtiosihteereiden määrä nousi neljästä viiteentoista.

Rinteen hallituksen ensimmäisessä lisätalousarviossa esitettiinkin 2,9 miljoonan euron lisäystä ministerien, valtiosihteerien ja erityisavustajien palkkamenoihin.

Lisäys tehtiin siltä pohjalta, että hallituksessa on kesäkuusta alkaen 19 ministeriä, 15 valtiosihteeriä ja enintään 70 erityisavustajaa.

Valtiosihteereitä ja erityisavustajia on nimitetty yhteensä 81, joista erityisavustajia on 66.

– Pientä elämistä tapahtuu koko ajan perhevapaiden yms. johdosta, mutta tämän päivän luku on tämä, hallitusneuvos Kari Peltonen kommentoi erityisavustajien määrää.

Entä tapaus Andersson?

Anderssonilla on valtioneuvoston verkkosivujen mukaan saman verran taustavoimia kuin sisäministerillä, vihreiden puheenjohtajalla Maria Ohisalolla, siis valtiosihteeri sekä viisi erityisavustajaa.

Oikeusministerillä, Rkp:n puheenjohtajalla Anna-Maja Henrikssonilla on valtiosihteeri sekä neljä erityisavustajaa.

Pääministerillä on perinteisesti eniten apukäsiä, eikä pääministeri, Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tee poikkeusta: Rinnettä avustaa kahdeksan henkilöä – Rinteellä on valtiosihteeri, EU-asioiden alivaltiosihteeri sekä kuusi erityisavustajaa. Rinteen esikunnasta löytyy myös koordinaattorin nimikkeellä työskentelevä henkilö, joka avustaa Rinteen poliittisena erityisavustajana ja Sdp:n ministeriryhmän sihteerinä toimivaa Matti Hirvolaa. Rinteen seitsemättä erityisavustajan paikkaa ei ole vielä täytetty.

Valtiovarainministeri Mika Lintilällä (kesk) on käytössään kaksi valtiosihteeriä sekä neljä erityisavustajaa.

Ensi vuoden budjettia valmisteleva Lintilä sanoi IS:lle maanantaina, että avustajamäärän kasvaminen oli looginen seuraus siitä, kun hallitusneuvotteluissa ”päädyttiin tällaiseen ministerimäärään”.

Sipilän hallituksessa oli alun perin 14 ministeriä, siis viisi vähemmän kuin Rinteen hallituksessa. Sipilän hallituskauden puolivälissä ministereitä tuli kolme lisää.

– Nähtiin, että erityisesti EU-puheenjohtajuuskausi tekee valtiosihteereiden määrän lisäämiseen paineita. Eiköhän tässä huiput ole. Tärkeintä on, että saadaan tämä orkesteri soittamaan, soittajia on stagella riittävästi, Lintilä kommentoi.

Vähiten ”soittajia” on valtioneuvoston verkkosivujen mukaan pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerillä Thomas Blomqvistilla, jolla on yksi erityisavustaja.
13.8. klo 14:31. Jutussa luki, että Rinteellä on kaksi valtiosihteeriä sekä seitsemän erityisavustajaa. Tarkennettu, että Rinteellä on valtiosihteeri, EU-asioiden valtiosihteeri ja kuusi erityisavustajaa. Mainittu myös, että Rinteen esikunnassa työskentelee koordinaattori, joka avustaa Rinteen poliittista erityisavustajaa, Sdp:n ministeriryhmän sihteeriä Matti Hirvolaa.

13.8. klo 18:12. Kokoomuksesta tarkennettiin Ilta-Sanomille, että Orpolla oli neljä erityisavustajaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt