Mika Lintilä keskustan kannatuskriisin syistä: ”Emme osanneet rakentaa toista tuotantokautta – Suomi kuntoon mutta miksi?”

Julkaistu:

Valtiovarainministeri Lintilän mukaan keskustan tilanne on vakava.
Keskustan puheenjohtajakisaa on moitittu laimeaksi, eikä puheenjohtajaehdokkaiden välillä ole juuri eroja.

Keskustan kansanedustaja Petri Honkonen vaati maanantaina tiedotteessaan ”laajempaa keskustelua” ja valitteli, että kepun ”herrat” eivät vaivaudu osallistumaan keskusteluun.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä, olet varmaan yksi kepun herroista – mistä keskustan kannatuskriisi johtuu?

– Tilanne on vakava, se on selvä. Pääasia on, että meillä pitää olla tarina kerrottavaksi ihmisille. 2015 oli selkeä tarina ja missio, siinä oli lihaa luiden ympärillä eli Suomi kuntoon.

– Suomi laitettiin kuntoon, mutta se, missä epäonnistuimme 2019 oli se, että emme osanneet rakentaa toista tuotantokautta eli Suomi kuntoon mutta miksi? Sen vastauksen antaminen vaatii eniten töitä ja on vaivannut omia äänestäjiä.

Keskustan puheenjohtajuudesta kisaavat puolustusministeri Antti Kaikkonen ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni. Lintilä ei aio hypätä kisaan mukaan.

– Ei, siellä on kaksi hyvää ehdokasta, kyllä ne vielä saa kunnon kisan aikaiseksi. Tilanne on kai aika tasainen.

Keskustan uusi puheenjohtaja nappaa todennäköisesti valtiovarainministerin salkun. Harmittaako?

– Se on tulevan puheenjohtajan asia tehdä, nämä eivät ole kenenkään omia hommia, näitä hommia tehdään niin kauan kuin aatteellinen kansanliike antaa niitä tehdä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt