Antti Rinne Ylen aamu-tv:ssä: Aktiivi­mallin karenssi­päivät lyhenevät

Julkaistu:

Aktiivimallista hallitus aikoo purkaa ainoastaan leikkurin.
Pääministeri Antti Rinne (sd) vahvisti Ylen aamu-tv:ssä Helsingin Sanomien tiedon, jonka mukaan aktiivimallissa omavastuupäivät vähenevät viiteen päivään.

HS:n tietojen mukaan Rinteen hallitus purkaa aktiivimallista ainoastaan leikkurin. Aktiivimalli laski omavastuupäivien määrän seitsemästä viiteen. Rinteen hallitus ei HS:n mukaan aio palauttaa päivien määrää seitsemään.

Omavastuuaika tarkoittaa työttömyysjakson alun karenssipäiviä, joilta työttömälle ei vielä makseta työttömyystukea.

Rinne kertoi Ylen aamu-tv:ssä, että lakiesitysluonnos aktiivimallileikkurin purusta on lähdössä liikkeelle. Esityksessä otetaan kantaa karenssipäiviin.

– Karenssipäivät ovat viidessä päivässä.

Rinne muistutti karenssipäivien historiasta. On kuljettu seitsemän ja viiden päivän välillä.

– Kiky-ratkaisu tiputti päiviä toiseen suuntaan.

Hallitusohjelmassa on kirjaus, jonka mukaan ”aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet puretaan, kun työllisyysvaikutuksiltaan vastaavista toimenpiteistä on päätetty”.

Aktiivimallin vaikutuksista valmistuu lokakuun lopulla ensimmäistä tutkittua tietoa, kun Valtion taloudellinen tutkimuskeskuksen ja Turun yliopiston tekemä loppuraportti valmistuu.

Pääministeri Rinne sanoi Ylen aamu-tv:ssä, ettei hallitus jää odottamaan loppuraportin tuloksia. Hallitus aikoo poistaa aktiivimallin leikkurin.

– Leikkuri on väärä ja epäoikeudenmukainen toimenpide, Rinne perusteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt