Rinne kertoi viettäneensä lomansa ”ökyveneellään” – on nähnyt itse, että merellä liikennesäännöt voivat unohtua

Kokenut veneilijä osasi omakohtaisen kokemuksensa perusteella kertoa, että merellä liikkuu nykyään paljon kokemattomia veneilijöitä, jotka saattavat aiheuttaa ikäviä tilanteita.

Pääministeri Antti Rinne otti kantaa meriturvallisuuteen politiikan toimittajien aamutilaisuudessa Kesärannassa.

7.8.2019 19:26

Pääministeri Antti Rinne (sd) kertoi politiikan toimittajien aamutilaisuudessa Kesärannassa keskiviikkona, että vietti puolitoistaviikkoisesta lomastaan osan lastenlastensa ja puolisonsa Heta Ravolainen-Rinteen kanssa veneillessä Saaristomerellä ja Ahvenanmaalla.

– Kyllä se loma tällä ”ökyveneellä” tuli vietettyä, Rinne naljaili.

Rinteellä on vakuutusarvoltaan noin 100 000 euron arvoinen, 38-vuotias DDR:ssä valmistettu ja moottorilla varusteltu purjevene. Venettä on Rinteen mukaan vuosien mittaan korjailtu ja kesäisin perhe on perinteisesti lähtenyt pidemmille purjehduksille.

Veneilyn ystävänä tunnetulta Rinteeltä kysyttiin myös meriliikenneturvallisuudesta erityisesti Airiston turmaan liittyen.

Lauantain veneturmassa purjevene ja moottorivene törmäsivät Airistossa Seilin saaren pohjoispuolella. Törmäyksen seurauksena purjeveneessä olleet kaksi turkulaista veljestä menehtyivät.

Rinne korosti, että uskoo vapaaehtoisen kouluttautumisen ja ymmärryksen kasvattamisen olevan tärkeässä roolissa meriturvallisuuden takaamisessa.

– Omakohtaisesta kokemuksesta totean sen, että merellä meriliikennesäännöt näyttävät unohtuvan. Paljon kokemattomuutta, jotka aiheuttavat käytännön ikävää.

Rinne kehottaa ihmisiä perehtymään meriliikenteen sääntöihin.

– Olen selkeästi havainnut sen, että viimeisten vuosien aikana on tullut paljon sellaisia veneilijöitä, joilla ehkä kokemus veneilyyn ei ole riittävän syvällinen ymmärtääkseen, miten se oma käyttäytyminen merellä tai vesillä ylipäätään vaikuttaa muiden ihmisten kulkemiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?