Rinne väläyttää pelimonopolista luopumista – ”Maailma muuttuu ja meidän täytyy tarkastella tilannetta muutoksen myötä”

Rinne pitää tärkeänä poliitikkojen mukanaoloa Veikkauksen hallituksessa.

7.8.2019 14:05

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) mielestä Veikkauksen täytyy tarkistaa omia prosessejaan huomattavasti. Hän sanoo, ettei ole pitänyt Veikkauksen mainonnasta ja on hyvä, että rahapeliyhtiössä on nyt viimeistään herätty.

– Tällaista ei olisi pitänyt päästä tapahtumaan. Kysymys on kansanterveyden kannalta tärkeästä toimialasta monessa suhteessa ja myös hyvinvointivaltion tiettyjen elementtien rahoituksesta veikkaustuen kautta. Se (mainonta) ei saa johtaa siihen, että peliriippuvuus pahentuu tai ihmisten ahdinko pahenee.

Rinne antaa ymmärtää, että Suomessa voitaisiin jossain kohtaa harkita Ruotsin lisenssimallin kaltaista järjestelmää monopolin asemasta. Silloin toiminnasta tulisi luvanvaraista.

– Meillä on tällä hetkellä monopoli ja olemme sen eteen tehneet töitä EU-jäsenyyden yhteydessä ja sen jälkeen. Sillä on ollut monia hyviä vaikuttavuuksia Suomeen, mutta maailma muuttuu, ja meidän täytyy tarkastella tilannetta maailman muutoksen myötä, hän muotoili.

Veikkauksen hallituksen poliitikkojäsenet ovat Rinteen mukaan tarpeellisia.

– On tärkeää, että siellä on myös politiikkoja mukana.

Myös kauppojen peliautomaattien vaikutukset selvitettävä

Rinteen mielestä myös kauppojen auloissa olevien peliautomaattien vaikutukset täytyy tarkkaan selvittää.

– Olen ihmisiä tavatessani kuullut paljon siitä, miten erityisesti ikääntyneet ihmiset pyrkivät parantamaan omaa toimeentuloaan pelaamalla ja samalla aiheuttavat itselleen merkittävää ahdinkoa. Kyllä meidän täytyy hyvin tarkkaan selvittää nämä vaikutukset.

Lomalta palannut pääministeri kommentoi ajankohtaisia asioita politiikan toimittajille keskiviikkona virka-asunnollaan Kesärannassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?