Sari Essayah sairastui rintasyöpään – jatko puheenjohtajana vaakalaudalla

Julkaistu: , Päivitetty:

Essayah sai alkuvaiheen rintasyöpädiagnoosin heinäkuun lopulla.
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on sairastunut rintasyöpään, selviää Kristillisdemokraattien tiedotteesta. Hän sai alkuvaiheen rintasyöpädiagnoosin heinäkuun lopulla.

Essayah kertoi lehden mukaan puoluehallitukselle lauantaina, että hänen rintasyöpähoitonsa alkavat maanantaina. Hän jäi lauantaina kahden viikon akuutille sairaslomalle.

Essayah totesi puoluehallitukselle hänen olonsa olevansa levollinen.

Hän kertoo, että hänen on pohdittava jatkoaan puolueen puheenjohtajana. Kristillisdemokraatit pitävät elokuun lopulla puoluekokouksen Oulussa.

– Halusin tuoda asian mahdollisimman nopeasti tietoon, jotta puolueorganisaatiolla jää aikaa valmistautua uuteen tilanteeseen ja ihmisille harkinta-aikaa puheenjohtajuuden suhteen. Asia on niin tuore, että useimmat aivan perhepiiriä lukuun ottamatta saavat tiedon tästä nyt. Kiitän kaikista jo nyt tulleista tuenilmaisuista, ja erityisesti esirukouksista, Essayah toteaa tiedotteessa.

Hän toivoo palaavansa eduskuntatyöhön istuntokauden alussa syyskuussa. Muutoin Essayah toivoo osallistuvansa hoitojen sallimissa rajoissa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä KD-Lehti.

Essayahin sairausloman aikana puolueen johdosta vastaa ensimmäinen varapuheenjohtaja Tiina Tuomela.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kuvaa Essayahin diagnoosia hirveäksi asiaksi.

– Tämä tuli niin yllättäen Sarille ja meillekin. Se vetää hiljaiseksi, hän toteaa Ilta-Sanomille.

Hän kertoo, että Essayah saa puolueen tuen, mikäli haluaa jatkaa puheenjohtajana. Aikaa Essayahilla on ilmoittaa jatkostaan puoluekokoukseen saakka.

– Sari on ehdottomasti paikkansa ansainnut, mikäli hän terveydentilansa puolesta jatkamaan. Eihän sitä pysty muuta sanomaan.

– Sari on viimeinen ihminen, jolle tätä toivoisi, hän huokaa.