Kaleva: Petteri Orpo vaatii hallituksen talousohjelmaa kokonaan uusiksi – ”Vie Suomen vääjäämättömästi konkurssiin”

Julkaistu:

Politiikka
Kokoomuksen puheenjohtaja sivaltaa myös oppositiotoveri perussuomalaisia.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii sanomalehti Kalevan haastattelussa hallitusta uusimaan talousohjelmansa perusteellisesti.

Orpon mielestä Antti Rinteen (sd.) hallituksella ei ole toimivia keinoja työllisyyden nostamiseksi ja talousnäkymät ovat heikkenemässä. Kalevan haastattelussa Orpo sanoo, ettei tilanteessa ole varaa 1,2 miljardin euron rahanjakoon ja menojen pysyvään lisäämiseen.

– Minä vaadin, että hallituksen pitää ottaa lusikka kauniiseen käteen ja budjettiriihessä korjata talousohjelman perusta, koska se vie nyt Suomen vääjäämättömästi konkurssiin tässä taloustilanteessa, Orpo sanoo Kalevalle.

Työministeri Timo Harakan (sd.) aiemmin esittelemiä työllisyystoimia Orpo nimittää ”täysiksi lillukanvarsiksi”. Edellisen hallituksen luoman niin sanotun aktiivimallin purkamissuunnitelmista Orpo sanoo, ettei hallituksen sisällä näytetä edes tietävän mitä aktiivimalli tarkoittaa.

Haastattelussa Orpo arvostelee myös perussuomalaisia Unkarin Fidez-puolueen näkemysten myötäilystä sekä suunnitelmista liittyä Italian Matteo Salvinin johtamaan ryhmään EU-parlamentissa.

– Siinä ryhmässä olevilla puolueilla on näytettyjä kytkentöjä Venäjään. Minusta se asia pitäisi käydä Suomessa paremmin läpi, että perussuomalaiset istuu siihen ryhmään, Orpo sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt