Yllättikö Venäjä lännen sotaharjoituksellaan? Puolustusministeri Kaikkonen: ”Tiedämme, mitä meidän lähialueella tapahtuu”

Kaikkosen mukaan Venäjä viestii sotaharjoituksella kykyään toimia Itämeren alueella.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kertoo, että merivoimat ylläpitää jatkuvaa ajantasaista meritilannekuvaa Itämeren alueelta ja valmiutta säädellään kulloisenkin tilanteen mukaisesti.

1.8.2019 18:46

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) ei ota suoraan kantaa siihen, oliko Suomella etukäteistieto Venäjän Itämerellä järjestämästä sotaharjoituksesta.

Kaikkonen kuitenkin tähdentää, että ”puolustusvoimat valvoo Suomen alueellista koskemattomuutta maalla, merellä ja ilmassa jokaisena hetkenä vuoden jokaisena päivänä”.

– Tämä puolustusvoimien keskeinen tehtävä pitää sisällään myös sen, että tiedämme mitä meidän lähialueella, myös merialueilla tapahtuu. Harjoitukseen liittyvät konkreettiset tiedot ja toimet ovat valmiuteen liittyviä emmekä niitä luonnollisestakaan voi julkisuuteen avata, Kaikkonen viestittää IS:lle.

Kaikkonen arvioi, että Venäjä haluaa sotaharjoituksella viestiä kykyään toimia Itämeren alueella.

– Puolustusvoimat seuraa tehtäviensä mukaisesti Venäjän harjoitusta Itämerellä. Merivoimat ylläpitää jatkuvaa ajantasaista meritilannekuvaa Itämeren alueelta ja valmiutta säädellään kulloisenkin tilanteen mukaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?