IL: Hussein al-Taee on ilmoittanut vääriä tietoja koulutuksestaan - Politiikka - Ilta-Sanomat

IL: Hussein al-Taee on ilmoittanut vääriä tietoja koulutuksestaan

Julkaistu: 22.7.2019 18:21

Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoitti vääriä tietoja koulutuksestaan ja on vääristellyt ansioluetteloaan, kertoo Iltalehti.

Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoitti vääriä tietoja koulutuksestaan ja on vähintään kaunistellut ansioluetteloaan, kertoo Iltalehti.

Sittemmin muokatussa, eduskunnan sivuille linkitetyssä LinkedIn-profiilissa oli lehden mukaan aiemmin maininta muun muassa alemmasta korkeakoulututkinnosta Suomessa ja Isossa-Britanniassa sekä kahdesta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Puolassa. Tämän lisäksi al-Taee kertoi tehneensä loppututkinnon kansainvälisistä suhteista ja diplomatiasta Lincolnissa Iso-Britanniassa.

Iltalehden mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Iltalehden mukaan Lincolnista kerrottiin heille, että al-Taee olisi opiskellut heillä vain kansainvälistä johtamista. Varsovan yliopiston mukaan al-Taee on suorittanut heillä vain yhden loppututkinnon kansainvälisen liiketalouden ohjelmassa.

Eduskunnalle al-Taee on kertonut Iltalehden mukaan olevansa ”KTM” eli kauppatieteiden maisteri. Vastaavan tutkinnon voi kuitenkin suorittaa vain suomalaisessa yliopistossa, eikä al-Taee ole sitä tehnyt.

Al-Taeen sairausloma päättyi eilen sunnuntaina, ja hän kertoo STT:n haastattelussa palaavansa takaisin töihin pikkuhiljaa. Hän osallistuu muun muassa ensi sunnuntaina etnofestivaali Facessa järjestettävään poliittiseen paneelikeskusteluun.

Lue lisää: Kansanedustaja Hussein al-Taee palasi sairauslomalta töihin: ”Kyllä minua edelleen painaa se virhe, minkä tein”

Al-Taee nousi eduskuntavaalien jälkeen otsikoihin vanhojen sunnimuslimeja, homoja, somaleja ja juutalaisia herjaavien Facebook-kirjoitustensa vuoksi.

Hän kiisti aluksi tunnistavansa kirjoituksia, mutta myönsi ne lopulta huhtikuun lopulla omikseen.

Al-Taee on pyytänyt useaan otteeseen anteeksi vanhoja kirjoituksiaan ja sitä, että valehteli asiassa niin entiselle työnantajalleen konfliktinratkaisujärjestö CMI:lle, medialle kuin omalle puolueelleen Sdp:lle.

Huhtikuun lopulla al-Taee joutui sairaalahoitoon ja jäi vapun jälkeen sairauslomalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?