Liike Nyt viimeistelee sääntöjään puolueen perustamista varten – kannattaja­korttijahti alkaa elokuussa

Julkaistu:

Politiikka
Liike Nyt ilmoitti kesäkuussa päätöksestään pyrkiä puolueeksi.
Kansanedustaja Harry Harkimon luotsaama Liike Nyt alkaa kerätä kannattajakortteja puolueen perustamista varten elokuun alussa.

Liike Nyt ilmoitti kesäkuussa päätöksestään pyrkiä puolueeksi. Tuon jälkeen liikkeen nettiparlamenttina tunnetussa verkkoportaalissa on keskusteltu perustettavan puolueen säännöistä ja ohjelmasta.

Keskusteluaika päättyi tällä viikolla. Harkimo kertoo STT:lle, että kommentteja tuli runsaasti. Ihmiset ovat muun muassa halunneet tietää, miten tulevan puolueen piirijärjestöt toimisivat ja mikä olisi jäsenmaksu.

– Olemme yrittäneet tehdä modernimman puolueen niin, että meillä ei ole kauhean paljon byrokratiaa siinä, Harkimo sanoo.

Harkimon mukaan Liike Nytin puolueesta ei tule päättävää elintä, vaan nettiparlamentti säilytetään omana yksikkönään.

– Se päättää näistä asioista, ja siksi tämä puolue on vähän niin kuin pakolla tehty, Harkimo sanoo.

Sääntöjen ja ohjelman viimeistelyn jälkeen Liike Nyt aikoo järjestää ympäri maata tapahtumia, joissa kerätään kannattajakortteja. Harkimo toivoo, että tarvittavat 5 000 kannattajakorttia saadaan kerättyä elo-syyskuun aikana.

Liike Nyt syntyi vaihtoehdoksi puolueille

Porin Suomi-Areenassa aurinkoiseen Raatihuoneenpuistoon oli perjantaina kerääntynyt runsaasti ihmisiä kuuntelemaan, kun Harkimo puhui lavalla vieraidensa kanssa ajankohtaisista poliittisista aiheista ja liikkeen tulevaisuudesta.

Kokoomuksesta eronnut Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner perustivat Liike Nytin viime vuonna yhdessä viiden muun henkilön kanssa. Liikkeen tarkoituksena oli tarjota vaihtoehto perinteisille puolueille ja tehdä politiikkaa uudella tavalla. Yhtenä johtoajatuksena oli nimenomaan toimia puoluejärjestelmän ulkopuolella.

Porissa Harkimo perusteli yleisölle puoluepäätöstä jälleen sillä, että Suomen poliittinen järjestelmä rakentuu puolueiden ympärille.

Hän huomauttaa, että puolueena on huomattavasti helpompi asettaa ehdokkaita vaaleihin, sillä silloin ehdokkaiden taakse ei tarvitse perustaa valitsijayhdistyksiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt