Viimeinenkin eduskuntavaaleissa valittu palautti vaalirahailmoituksensa –”Se todella stressasi”

Julkaistu:

Anne Nyman (vas) palautti vaalirahoitusilmoituksensa myöhässä terveydellisiin syihin vedoten.
Yhteensä viisi kansanedustajaa tai varasijalle päässyttä jätti tekemättä vaalirahoitusilmoituksen määräajassa, viimeistään 17.6.2019.

Viime viikon tiistaina, 9. heinäkuuta, viimeinenkin ilmoitusvelvollinen Anne Nyman (vas) palautti lakisääteisen ilmoituksen vaalikampanjansa rahoituksesta.
Pirkanmaan vaalipiirissä ehdolla ollut ja varasijalle päässyt Anne Nyman kertoi jo aiemmin nettisivuillaan, ettei voinut tehdä ilmoitusta terveydellisistä syistä:

– Olin leikkauksessa ke 12.6. ja jouduin olemaan sairaalassa oletettua pidempään. Leikkaus oli iso, muttei mitään vakavaa. Teemme rahastonhoitajani kanssa ilmoituksen ensi tilassa kun terveydentilani sallii kokoustamisen. Itsellänihän ei pääsyä vaalirahatilille ole ollut, joten en pysty tekemään ilmoitusta yksin. Harmittaa erittäin paljon. Olen pahoillani!, Nyman viestitti sivuillaan ennen juhannusta.

Nokan kaupunginhallituksessakin istuva Anne Nyman vahvistaa IS:lle, että hän on edelleen sairauslomalla. Nyt siis ilmoitus on kuitenkin palautettu.

– Valtava helpotus kun sai ilmoituksen tehtyä. Se todella stressasi, Nyman viestitti.


Tuoreilla kansan­edustajilla oli edus­kunta­vaalien jälkeen kaksi kuukautta aikaa täyttää lain vaatimat vaali­rahoitus­ilmoituk­sensa. Ilmoitus­velvollisia ovat kaikki eduskunta­vaaleissa valituiksi tulleet ja varasijoille päässeet. Ilmoituksessa täytyy kertoa monia asioita kampanjan rahoituksesta, mutta muun muassa alle 1 500 euron tuki­summia ei kuitenkaan yksilöidysti tarvitse lain mukaan kertoa.

Yhteensä viisi ilmoitusvelvollista jätti tekemättä ilmoituksen määräajassa. Heistä kaksi on kansanedustajia, Mika Niikko (ps) ja Katja Taimela (sd). Lisäksi ilmoitus ei tullut Nymanin lisäksi ajoissa varaedustajilta Mika Flöjt (vihr) ja Eerikki Viljanen (kesk).