Mikkel Näkkäläjärvi kertoo nyt eurovaaleja edeltäneestä rikos­tuomio­kohusta: ”Häpeä ajoi terveen järjen yli”

rac

Julkaistu:

Mikkel Näkkäläjärvi kertoo olevansa tyytyväinen eurovaalien äänisaaliiseensa.
Nuoruuden rikostuomioillaan kohun kevään eurovaalien alla aiheuttanut demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi (sd) kertoo jatkavansa työtä Sdp:n sisällä tavalliseen malliin kaikesta huolimatta.

– Vaalit käytiin ja tässä olen vähän kesälomaa viettänyt. Elämä jatkuu, demarinuorten puheenjohtajana jatkan ensi kesään asti. Töitä tehdään ja eteenpäin mennään, Näkkäläjärvi sanoo.

Näkkäläjärvi tuomittiin vuonna 2011 30 päivän ehdolliseen vankeuteen ja oheissakkoon törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Vuonna 2006 hän sai sakkotuomion vahingonteosta, kotirauhan rikkomisesta ja eläinsuojelurikoksesta.
Hän kertoi keväällä rikostuomioistaan Facebookissa vasta sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat kirjoitti jutun eurovaaliehdokkaiden rikossyytteistä.

– Häpeä ajoi terveen järjen yli siinä, etten niitä etukäteen tuonut esiin. Toki se olisi varmaan ollut viisasta. Nyt toimin tällä tavalla ja elämä jatkuu puolueessa ja ihan ylipäätään muutenkin, Näkkäläjärvi kommentoi.

Vielä ennakkoäänten perusteella Näkkäläjärven mahdollisuudet päästä läpi näyttivät vielä täysin mahdollisilta. Lopullinen saalis jäi kuitenkin 10 737 ääneen.

Näkkäläjärvi kertoo, ettei lopulta yllättynyt tuloksesta suuntaan eikä toiseen.

– Hirveän vaikea oli sanoa ja arvioida, minkälainen tulos tulee. En kauheasti asettanut odotuksiakaan etukäteen. Mutta totta kai hyvältä tuntuu, että se lähes 11 000 ääntä tuli. Ja vielä tämän ison keskustelun jälkeenkin.

Näkkäläjärvi näkee kuitenkin jääneensä lopulta kauas meppipaikasta.

– Kyllä se taisi olla niin, että puolueen olisi pitänyt saada 80 000 ääntä lisää, että olisimme sen kolmannen paikan saaneet.

Hän kertoo, ettei ole vielä päättänyt, aikooko lopulta asettua ehdolle tulevissa vaaleissa.

– Seuraaviin vaaleihin on vielä melko pitkä aika. Kuntavaaleihin tuo melkein kaksi vuotta aikaa, eduskuntavaaleihin neljä vuotta ja eurovaaleihin melkein viisi vuotta. En ole päättänyt tulevista vaaleista yhtään mitään.

– Seuraavaan kesään asti hoidan demarinuorten puheenjohtajan tehtäviä ja osallistun Sdp:n puoluehallituksen ja eduskunnan työskentelyyn. Vaalien osalta varmaan päätöksiä tehdään sitten lähempänä vaaleja.